Varastotyö sopii monenlaisiin elämäntilaisiin

Varastotyö Tokmannilla sopii monenlaisiin elämäntilanteisiin ja varastollamme Mäntsälässä työskenteleekin henkilökuntaa niin määräaikaisessa kuin vakituisessakin työsuhteessa ja moni alun perin määräaikaiseksi työntekijäksi tullut on jäänyt töihin lopulta pidemmäksikin aikaa.

Lue tästä, miten Otto ja Sonja päätyivät Tokmannille töihin ja millaisia kokemuksia ja vinkkejä heillä on Tokmannin varastotyöhön liittyen erilaisissa elämäntilanteissa oleville.

Otto:

Kuka olet ja miten päädyit töihin Tokmannille?

Olen Otto ja työskentelen trukkikuskina Tokmannin varastolla. Olen asunut Mäntsälässä melkein koko ikäni, joten Tokmanni oli minulle tuttu jo ennen kuin tulin tänne töihin.

Lähdin peruskoulun jälkeen kavereiden mukana opiskelemaan sähköasentajaksi, mutta huomasin pian, ettei opiskelumotivaatio oikein riittänyt. Jätin koulun kesken ja päätin hakea töitä siksi aikaa, kunnes lähtisin inttiin. Hain ja pääsinkin Tokmannille töihin.

Varastotyö toimii hyvin muutaman kuukaudenkin välietappina esimerkiksi ennen inttiin lähtemistä tai opintojen aloittamista tai vaikkapa kesätyöpaikkana. Työt on helppo aloittaa, kun aiempaa työkokemusta ei tarvita ja työhön saa hyvän perehdytyksen.

Mitä haluaisit kertoa työstäsi Tokmannilla?

Teen varastolla 2-vuorotyötä. Molemmissa vuoroissa on hyvät puolensa, sillä aamuvuorossa ehdin näkemään kavereita enemmän ja toisaalta iltavuorossa voin nukkua pidempään aamulla eikä tarvitse laittaa herätystä. Hyvää Tokmannissa ja varastotyössä on erityisesti lyhyt työmatka ja hyvä ilmapiiri. Täällä on kivaa porukkaa töissä ja kaikkien kanssa tulee toimeen. Tämä työ sopii monenlaisille ihmisille, sillä työ on itsenäistä, mutta halutessaan pääsee juttelemaan muiden kanssa. Meillä on täällä enemmän ja vähemmän sosiaalista porukkaa joukossa.

Millaisia suunnitelmia sinulla on tulevaisuuden suhteen?

Tulin tänne trukkikuskiksi määräaikaisella sopimuksella, mutta ennen inttiin lähtöäni sain vakinaisen sopimuksen ja nyt intin jälkeen olen tehnyt keräilyä. Minulla olisi mahdollisuus halutessani kokeilla muitakin tehtäviä, mutta vielä en ole lähtenyt opettelemaan niitä. Tulevaisuudessa aloitan ehkä palvelulogistiikan opinnot, sillä ne on mahdollista suorittaa työn ohessa.

Sonja:

Kuka olet ja miten päädyit töihin Tokmannille?

Olen Sonja ja olen Tokmannilla osa-aikaisena työntekijänä metsätieteiden yliopisto-opintojen ohessa. Kun muutin Hirvihaaraan asumaan, niin Tokmannin varastolla sattui juuri olemaan sopivasti paikkoja avoinna ja päätin hakea määräaikaista työtä verkkokaupan pakkaamosta opintojen oheen.

Aloitin työt normikeruusta ja opettelin verkkokaupan työtehtävät joulukiireisiin. Kiireajan jälkeen tein jonkin aikaa taas normikeruuta, mutta nykyään olen kokonaan verkkokaupan puolella. Minulla on ollut alusta lähtien vakituinen työsopimus.

Miten työn ja opintojen yhdistäminen on sujunut?

Tein töitä aluksi 3 vuoroa viikossa ja nyt kun maisterivaiheen opinnot ovat alkaneet ja kursseja on tällä hetkellä enemmän niin teen töitä 2 päivää viikossa. Täällä on aina löytynyt joustoa jaksoittain vaihtuvan lukujärjestyksen mukaan. Koulujen loma-ajoiksi olen saanut lisävuoroja ja esimerkiksi Black Fridayn aikaan ja kesällä olen tehnyt enemmän töitä.

Olen tykännyt tästä systeemistä ja työvuorojen sopiminen on sujunut tosi kätevästi. Fyysinen työ tuo hyvää vastapainoa opinnoille. Tekee hyvää olla jalkojen päällä ja liikkua.

Miten olet viihtynyt työssä?

Olen viihtynyt hyvin; täällä on kivoja työkavereita ja hyvä ilmapiiri. Työ on vuoroviikoin pakkaamista ja vuoroviikoin keräämistä verkkokaupassa. Myös aamu- ja iltavuoroviikkojen vaihtelu auttaa koulun kanssa.

Mitä asioita arvostat Tokmannissa työnantajana:

Joustavuutta työajoissa ja työtehtävissä. Jos haluaa kokeilla muita tehtäviä, niin pääsee kokeilemaan ja siihen koulutetaan.

Itse en ole kokeillut muita tehtäviä, koska teen niin vähän vuoroja viikossa. Verkkokauppaan ei kuitenkaan kyllästy, kun keruu ja pakkaus vaihtelevat ja myöskään kroppa ei kipeydy. Myös pendelöintiä pääsee tekemään verkkokaupassa. Kun paketit on pakattu, ne menevät hihnaa pitkin ja pendelöitsijä ottaa ne rullakkoon lajiteltavaksi lähetystä varten.

Keille suosittelisit Tokmannin varastotyötä?

Tokmannin varastotyö sopii varsinkin fyysistä työtä etsiville tekijöille, jotka haluavat liikkua. Tämä työ sopii niin osa-aikaista kuin täysiaikaistakin työtä etsiville. Meillä on kaiken ikäisiä, kuten ekassa työpaikassaan olevia, armeijaan meneviä ja sieltä palaavia, opiskelijoita ja osa-aikaisia varastotyön ohella myös muita töitä tekeviä sekä lähellä eläkeikää olevia. On hauskaa, että meitä on täällä tällainen sekalainen ”sakki”. On kiva jutella erilaisilla ajatuksilla ja elämäntilanteilla varustettujen ihmisten kanssa ja kuulla erilaisia elämäntarinoita. Kaikilla on omat vahvuutensa ja mieltymyksensä työtehtävien suhteen.

Tokmanni on hyvä ja luotettava työnantaja ja ottaisin Tokmannin huomioon, kun etsisin töitä. Jos on halua jatkaa ja tekee työnsä hyvin, niin jatko on mahdollinen, vaikka aloittaisikin määräaikaisena. Opiskelijoille on tarjolla joustoa työajoissa ja kiireajat painottuvat usein loma-ajoille ja pyhiin, jolloin opiskelijana pystyy hyvin työskentelemään enemmän. Olen huomannut, että Tokmanni myös kouluttaa henkilöstöään ja moni työveri opiskeleekin logistiikan perustutkintoa.