Mäntsälän logistiikka- ja hallintokeskuksessa juhlistettiin torstaina 17.11. pitkään Tokmannilla työssä olleita. Pitkästä aikaa päästiin viettämään yhteistä juhlaa isolla porukalla. Paikalla oli 73 ansiomerkin saajaa eri puolilta maata. Ohjelmassa oli juhlapuheiden ja ansiomerkkien jaon jälkeen juhlalounas pääkonttorin ravintolassa. Halukkaat myös kiersivät tutustumassa hallintokeskuksen tiloihin ennen juhlaseremonioita.

Toimitusjohtaja Mika Rautiainen ja henkilöstö- ja vastuullisuusjohtaja Sirpa Huuskonen nostivat puheissaan esille henkilöstön oleellisen roolin Tokmannin kasvamiselle ja menestykselle. He onnittelivat ja kiittivät kaikkia palkittuja: Ansiomerkin saajat ovat sitoutuneita työntekijöitä, jotka ovat tärkeitä sekä koko yritykselle että oman työyhteisönsä jäseninä.   

Aluepäällikkö Nina Laukkanen piti puheen ansiomerkin saajan roolissa, hän on yksi Tokmannilla 30 vuoden uran tehneistä.

Kaupan alan töissä viihtyy

Muiden mukana juhlissa olivat Taru Nurmi Hyvinkään ja Seija Kinnunen Lahden Launeen myymälästä. Molemmille on kertynyt 30 palvelusvuotta Tokmannilla, minkä ansiosta heille myönnettiin Keskuskauppakamarin kultainen ansiomerkki.

Taru Nurmi on iloinen, että työnantaja palkitsee pyöreistä vuosista.

– Tuntuu kivalta virstanpylväältä. Ja nyt kun katselee menneitä vuosia, niin kyllä aika on mennyt nopeasti. Muistan, kuinka aikanaan oli mukavaa päästä Tarjoustaloon töihin. Kaupan alan töissä olen ollut yhteensä 43 vuotta, ruokakaupassa, kenkä- ja naistenvaateliikkeessä. Nykyisin vastuualueellani ovat kodintekstiilit, kengät ja langat.

Hyvinkään myymälässä tehtiin uudistusta ja remonttia alkuvuodesta 2022.

– Käytävät ovat nyt väljemmät ja yleisilme siistimpi, kun tilaa saatiin lisää.

Paljon on muuttunut 30 vuodessa

Seija aloitti Kajaanin Maxi-Makasiinissa kesätyöntekijänä 1990-luvun alussa. Työpaikkana on ollut Hämeenlinnan Tarjoustalo sekä vuodesta 2006 lähtien Launeen myymälä. Vuosien varrella hän on työskennellyt muun muassa pukeutumisen ostajana ja pukeutumisen osastovastaavana. Syksyn alussa koittivat eläkepäivät.

– Paljon on ehtinyt muuttua näiden työvuosien aikana, ja parempaan suuntaan, Seija sanoo.

– Työtä on nykyisin enemmän ja henkilöstöä vähemmän, mutta kun työ on paremmin organisoitu ja ohjeistettu, niin tilanne on vanhaa parempi. Myös johtaminen on kulkenut hyvään suuntaan uran aikana. Jokainen työntekijä voi rohkeasti sanoa asioista ja osallistua tekemisen kehittämiseen.

Keskuskauppakamarin myöntämällä ansiomerkillä palkitaan 10, 20 ja 30 vuotta kestäneestä työurasta Tokmannilla. Kaiken kaikkiaan tänä vuonna ansiomerkin sai 134 tokmannilaista. Ansiomerkin ohella he saivat myös palkallisia vapaapäiviä.