Mäntsälän logistiikka- ja hallintokeskuksessa vietettiin marraskuussa yhteistä juhlaa, kun 10, 20, 30 ja 40 vuotta Tokmannilla töissä olleille luovutettiin Keskuskauppakamarin myöntämät ansiomerkit. Paikalla oli 56 ansiomerkin saajaa eri puolilta maata. Heidän lisäkseen ansiomerkeillä on palkittu 44 tokmannilaista, jotka eivät olleet paikalla. Ansiomerkin ohella pyöreistä työvuosista saa kiitokseksi myös palkallisia lomapäiviä.

Toimitusjohtaja Mika Rautiainen ja henkilöstö- ja vastuullisuusjohtaja Sirpa Huuskonen nostivat juhlapuheissaan esille henkilöstön oleellisen roolin Tokmannin kasvamiselle ja menestykselle. Palkitut ovat aikoinaan tulleet hyvin erilaiseen halpakauppaan kuin missä me nyt olemme töissä. Viimeisimmän kymmenenkin vuoden aikana on tapahtunut monenlaista!

Mika ja Sirpa onnittelivat ja kiittivät kaikkia palkittuja: Ansiomerkin saajat ovat sitoutuneita työntekijöitä, jotka ovat tärkeitä sekä koko yritykselle että oman työyhteisönsä jäseninä.

Tunnelma oli juhlava, pöydissä punaiset kukat ja valkoiset liinat sekä paikalla lähes koko johtoryhmä kiittämässä ja onnittelemassa ansiomerkin saavuttaneita. Tilaisuudessa kuultiin myös Tokmannin oman työntekijän, vuoden 2022 kassa-myyjäksi palkitun Antin lauluesityksiä harmonikan säestyksellä.

Neljässäkymmenessä vuodessa on muuttunut paljon

Neljästäkymmenestä työvuodesta palkittu, pian eläkkeelle jäävä ostaja Raija muisteli puheessaan työuraansa. Vaikka talo on periaatteessa ollut sama, työ on muuttunut jatkuvasti, samalla kun myymäläverkosto ja valikoima ovat kasvaneet. Mukaan on tullut uusia kollegoita ja työnantajankin nimi vaihtui Tarjoustalosta Tokmanniksi. Kun eri halpakauppaketjut yhdistyivät, silloin kohtasivat myös erilaiset työkulttuurit.

Myös 40-vuotisen uran ansiomerkin saanut Paula oli mukana juhlassa. Paulan vastuuosastoja Sastamalan myymälässä ovat talous, sesonki ja puutarha. Mukavaa vaihtelua tuovat remontti- ja uudiskohteet, joissa hän työskentelee aika ajoin. Paulan aloittaessa vuonna 1983 Sastamalan myymälä oli VapaaValinta. Hän kertoo, miten myymälämaailmassa periaatteessa kaikki on muuttunut näinä vuosina. Alkuvuosina tehtiin esimerkiksi tilaukset yksitellen puhelimitse, kun nyt valtavasti suurempi tavaravirta hoidetaan osittain automaationa järjestelmien avulla.

Haluatko töihin Tokmannille? 

Katso avoimet työpaikkamme ja aktivoi hakuvahti https://tyopaikat.tokmanni.fi/.   

Tutustu työntekijöidemme uratarinoihin: https://tyopaikat.tokmanni.fi/tutustu-tokmannilaisiin/   

Seuraa meitä myös somessa:   LinkedIn  Facebook  Instagram  Twitter  TikTok  Youtube