Tokmannilla työskentelee lähes 3700 henkilöä konttorilla, myymälöissä ja varastolla. Tokmannin kehittymisen ja uudistumisen ansiosta meillä on monipuolisia työtehtäviä niin uusille kuin vanhoillekin työntekijöille. Tokmanni tarjoaa etenemis- ja kouluttautumismahdollisuuksia työntekijöille, jotka ovat halukkaita kehittämään osaamistaan. Monipuolisuutta osaamiseen ja vaihtelua työhön tuovat esimerkiksi siirtyminen työtehtävästä toiseen myymälän, logistiikkakeskuksen tai konttorin sisällä, tai toimipaikasta toiseen siirtyminen. Lue alta Jasminin kokemuksia siitä, kuinka monipuolista työskentely Tokmannilla voi olla.

Moikka! Olen Jasmin ja toimin kevään 2020 HR-harjoittelijana Tokmannin Henkilöstöhallinnossa. Tokmanni oli itselleni jo tuttu asioimispaikka ja työnantajana se tuli tutuksi vuonna 2017. Muistan, että jo myymälän kesätyöhaastattelussa sain paljon tietoa Tokmannista työnantajana ja olin todella innoissani kun kävelin haastattelusta kotiin työsopimus kädessäni. Toimin kassa-myyjänä kolmena kesänä samassa myymälässä ja opin valtavasti asiakaspalvelusta, tuotevalikoimasta ja esillepanosta. Näiden kesien jälkeen jatkoin työtä Tokmannilla kassa-myyjänä opiskelupaikkakunnallani toisella puolella Suomea. Myymälöissä opin ja pääsin vahvistamaan taitoja, jotka koen hyödyllisiksi missä tahansa työtehtävässä tulevaisuudessakin. Tällaisia taitoja ovat esimerkiksi yhteistyötaidot, hektisessä työympäristössä työskentely sekä oma-aloitteisuus. Haluankin kertoa suuret kiitokset aiemmille esihenkilöilleni sekä työkavereilleni, jotka olivat aina valmiina neuvomaan ja toivat jokaiseen työpäivään valtavasti iloa!

Suurin kiinnostuksen kohteeni ovat ehdottomasti ihmiset ja koenkin, että ihmisistä huolehtiminen on avainasemassa menestyvässä yrityksessä. Olenkin onnekas, että olen saanut pysyä työnantajalla, joka jakaa samoja arvoja kanssani. Opiskelen Itä-Suomen yliopistossa yhteiskuntatieteitä. Pääaineeni on yhteiskuntapolitiikka ja sivuaineinani kauppatieteiden puolelta johtaminen sekä työ- ja organisaatiopsykologia. Olin siis todella innoissani, kun pääsin HR-harjoittelijaksi Tokmannin konttorille Mäntsälään!

Viiden kuukauden harjoitteluni on puolessa välissä ja olen päässyt näkemään, oppimaan ja tekemään valtavasti monipuolisia työtehtäviä. Perehdytykseen kuului monipuolinen kirjo erilaisia tapaamisia, esityksiä ja käytännön kautta harjoittelua. Olen päässyt osallistumaan rekrytoinnin, perehdytyksen ja koulutuksen eri vaiheisiin mukaan. Olen avannut uusia työpaikkoja, viestinyt hakijoille ja ollut aktiivisesti yhteydessä esihenkilöihin HR-asioista. Tehtävät ovat pitäneet sisällään suunnittelu- ja kehittämistyötä, ulkoista sekä sisäistä viestintää, verkkosivujen päivittämistä, erilaisten järjestelmien käyttöä ja materiaalien tuottamista, kuten esimerkiksi videoiden suunnittelua sekä niissä esiintymistä. Olen saanut vaikuttaa perehdytykseen, työnantajamielikuvaan ja muuhun kehitystyöhön. Olen mukana uusissa projekteissa myös yli tiimirajojen. Harjoittelun aikana oppimistani taidoista tulisi pitkä lista jo tässä vaiheessa jaksoa, mutta kaikkein päällimmäisenä mielessäni on se, kuinka lämpimän vastaanoton sain myös täällä konttorin puolella. Kollegani ovat olleet huippuja ja juuri tällainen työyhteisössä vallitseva duunifiilis vahvistaa edellä mainitsemaani viestiä henkilöstön tärkeydestä.

Myymälät ja konttori ovat siis tulleet tutuksi, mutta Tokmannin varasto oli vielä maaliskuun puoleen väliin saakka hieman vieraampi paikka. Globaalilla tasolla levinnyt koronavirus on aiheuttanut maailmanlaajuisen poikkeustilan. Tokmanni on ottanut haasteen vakavasti ja toiminut viruksen leviämisen ehkäisemiseksi, jotta mahdollisimman moni säästyisi tartunnalta. On selvää, että tilanne vaikuttaa myös HR-harjoitteluuni, sillä rekrytointeja, koulutus- ja perehdytyspäiviä sekä muita tapahtumia on jouduttu perumaan. Jotta pystymme olemaan tulevaisuudessakin mielenkiintoinen halpakauppaketju ja hyvä työnantaja, meidän on tärkeää toimia tällaisessakin tilanteessa tiiviissä ja hyvässä yhteistyössä. Näin ollen meiltä HR:stäkin muun konttorin lisäksi on lähtenyt apukäsiä myymälöihin sekä varastolle. Itse avustan tällä hetkellä HR-tehtävien ohessa verkkokaupassamme. Sain lämpimän vastaanoton ja kunnollisen perehdytyksen täysin uusiin työtehtäviin myös varastolla. Verkkokaupassa avustaminen tuo vastapainoa HR-tehtäviin. Koen, että omalla positiivisella asenteella pärjää uusissakin työtehtävissä. Oma-aloitteisuus, innovatiivisuus ja yhteistyökyky ovat loistavia taitoja jokaisessa työtehtävässä.

Joskus vitsailemme tiimini sisällä siitä, kuinka monipuolisia työtehtäviä sitä voikin vastaan tulla. Nyt se tosiaankin pitää paikkaansa. Olen päässyt työskentelemään Tokmannilla myymälöissä, varastolla sekä konttorilla. Toimisto on hiljentynyt ja työt hoidetaan tällä hetkellä etätoimistoilta kotoa käsin. Onneksi päivittäiset Teams-palaverit pitävät työt vauhdissa ja tuovat sosiaalisia kanssakäymisiä työpäiviin. Vaikka tällä hetkellä tilanne on epävarma ja tietämättömyys tulevasta voi toisinaan tuntua pelottavalta, koen että yhdessä tästäkin selvitään. Olen erityisen onnellinen siitä, kuinka mukava ja motivoiva henkilöstö meillä on -tässä työyhteisössä on mukava tehdä töitä jokaisessa toiminnossa!

Jasminin ura Tokmannilla jatkuu edelleen – hän toimii nykyään HR-asiantuntijana rekrytointi-, perehdytys- ja työnantajamielikuva tiimissä.

Lue lisää Tokmannin uratarinoita tästä.