Poikkeustilanne mutkisti mäntsäläläislähtöisen, sittemmin tamperelaistuneen, Akselin kesätyökuvioita. Ennestään tutulta Tokmannin logistiikkakeskukselta onneksi löytyi paikka kesäksi ja Akseli pääsi jatkamaan siitä, mihin Tokmannin varastolla aiemmin vietetty välivuosi päättyi. Lue alta Akselin itsensä kertomana, miten kesä Mäntsälässä on sujunut.

Morjens! Olen Akseli, 22-vuotias opiskelija Mäntsälästä, joka nyttemmin asuu Tampereella. Aloitan syksyllä toisen vuoteni Tampereen yliopistossa kauppatieteiden parissa.

Tokmannin varastolle hain töihin ensimmäisen kerran jo intistä päästyäni kesällä 2018. Tuolloin minulla oli välivuosi tiedossa ja töitä hain koko tulevalle vuodelle. Kaverini olivat olleet inttiaikanani töissä Tokmannin varastolla, joten heiltä sain innostukseni hakea juurikin Tokmannille. Onnekseni sain Tokmannilta kutsun työhaastatteluun ja pian haastattelun jälkeen sain kuin sainkin soiton, että pääsen aloittamaan työni varastolla seuraavalla viikolla.

Varastolla aloitin, kuten niin moni muukin, äänikeräilyä tehden. Työni reippaasti hoitaen pääsin välivuoteni aikana työskentelemään myös muissa varaston tehtävissä sekä, suureksi ilokseni, opastamaan uusia työntekijöitä.

Tänä keväänä koronavirus mutkisti työnhakukuvioitani. Moni opiskelukaverini jäi työttömäksi, kun työpaikka meni virustilanteen takia alta. Onneksi Tokmannin varastolla töitä riitti keväälläkin ja kun rekrytointi varastolle aloitettiin uudelleen pahimman korona-aallon mentyä ohi, entisenä työntekijänä lyhyen sähköpostiviestin ja sitä seuranneen puhelun jälkeen kesätyöpaikka oli plakkarissa.

Tänä kesänä ”jatkoin” siitä mihin edellisessä työsuhteessani Tokmannilla jäin. Erityisesti tykkäsin siitä, miten helppoa ja mukavaa varastolle palaaminen oli. Varastolla odotti lähes sama vanha työporukka, jonka jätin vuotta aiemmin taakseni lähdettyäni opiskelemaan – ja tämä työporukka on aivan loistava. Porukassa vallitsee tiivis yhteishenki, tekemisen meininki ja vahva ”kaveria ei jätetä” -periaate. Myös apua saa pyytämällä ja usein pyytämättäkin. Olenkin aina kysyttäessä kertonut, että ehdottomasti paras puoli Tokmannin varastolla työskentelyssä on tämä esimiehistä lähtien mahtava työporukka, jonka kanssa on päivästä päivään todella mukavaa työskennellä.

Työporukan lisäksi isona plussana Tokmannin varastolla haluaisin nostaa esiin mahdollisuuden tehdä lukuisia erilaisia työtehtäviä. Vaikka moni aloittaakin Tokmanni-uransa äänikeräilijänä tai verkkokauppatyöntekijänä, on työnsä tehokkaasti hoitavalla ja reippaalla työntekijällä mahdollisuus päästä tekemään monia muitakin työtehtäviä.

Työnantajana Tokmanni on luotettava ja työntekijöitään kohtaan reilu. Itse olen ollut todella tyytyväinen Tokmannin tarjoamaan kesätyöhön. Työntekijöiden ja esimiesten välinen kommunikaatio toimii hyvin ja minulla on aidosti tunne, että työntekijöitä kuunnellaan varastolla. Tokmanni myös uudistuu nopeasti ja työtapoja kehitetään jatkuvasti työntekijöiden toiveiden ja ehdotusten mukaan.

Jos yhden vinkin voisin antaa uusille työntekijöille, se olisi se, että tulkaa töihin reippaalla asenteella ja uskaltakaa kysyä ja ehkä vähän jopa kyseenalaistaa. Näin työhönopastajan näkökulmasta on mahtavaa huomata, kun uusi työntekijä haluaa oppia tekemään työnsä tehokkaasti ja huolellisesti ja uskaltaa tuoda omia näkemyksiään ja ehdotuksiaan esiin. Jonkun vanhan työtavan kyseenalaistaminen myös pakottaa opastajan vähintäänkin selittämään, miksi tulee toimia juuri tietyllä tavalla, mutta joskus vanhan tavan kyseenalaistaminen saattaa johtaa uuden, paremman ja tehokkaamman työtavan kehittymiseen. Olenkin opastajana oppinut uusilta työntekijöiltä paljon.

Tokmanni on työnantajana antanut minulle paljon muutakin kuin vain työn. Olen oppinut taitoja, joista on varmasti tulevaisuudessakin hyötyä, olen saanut olla mukana seuraamassa ja kehittämässä suuren organisaation toimintaa sekä ehkä tärkeimpänä, olen saanut paljon uusia kavereita. Ja vaikka työsuhteeni Tokmannilla on taas päättymässä, aion hakea ensi kesänä Tokmannille uudestaan – tosin tällä kertaa ehkä konttorin puolelle.

Lue lisää Tokmannin uratarinoita tästä.