Kimille vinkattiin Tokmannin hakevan Black Friday- ja jouluapulaisia Mäntsälän keskusvaraston verkkokauppaan. Kausityö sopi hänen suunnitelmiinsa paremmin kuin hyvin, sillä hän oli ajatellut lähtevänsä armeijaan vuodenvaihteen jälkeen. Varastolla kävi jo kova hulina, kun Kimi aloitti lokakuussa määräaikaisena varastotyöntekijänä vuoden kiireisimmän sesongin aikana. 

”Sain heti hyvän kahden viikon kestävän perehdytyksen, joka helpotti uuden työn oppimista.”  

Kimi oli ollut aiemmin TET-harjoittelussa toisella varastolla, mutta muuten logistiikka-ala oli täysin vieras. Ensimmäiset kaksi viikkoa varaston verkkokaupassa keskityttiin intensiiviseen perehdytykseen: ensimmäisellä viikolla tutustuttiin keräilytrukin ja äänikeräilyn käyttöön, ja toisella viikolla keskityttiin pakkaamon tehtäviin. Ensimmäisten päivien jälkeen tuntui, että asiaa ja opittavaa oli paljon. Black Fridayn tarjoukset näkyvät verkkokaupan tilausten määrissä ja tilattavissa tuotteissa. Tokmanni järjesti verkkokauppatilaajilleen kilpailun, jossa pääsee tuunaamaan oman ämpärin ja osallistumaan 500 euron arvoisen Tokmanni-lahjakortin arvontaan. Kimi koki, että laadukkaan perehdytyksen ja auttavaisten työkavereiden myötä työhön oli kuitenkin helppo päästä kiinni.  

Erityisen tarkkana sai olla verkkokauppatilauksia pakatessa, jotta musta ämpäri ja tarrat menevät oikeiden tilauksien matkaan.

”Työssä parasta on kivat työkaverit ja koko porukka.”  

Kimi kokee, että työ on mukavaa (etenkin keräilytrukilla ajaminen!) ja työyhteisö on kannustava. Hän kokee 2-vuorotyön sopivan hänelle, sillä molemmissa vuoroissa on puolensa: aamuvuorojen jälkeen on vielä paljon vapaa-aikaa esim. salibandylle ja romurallille, ja toisaalta iltavuoroja ennen voi nukkua pitkään. Kimi opiskeli autoalaa, mutta ei kokenut alaa omakseen. Varastotyön myötä hänellä on herännyt vahvempi mielenkiinto logistiikka-alaa kohtaan ja hän pohtiikin, että ehkä vakituinen työpaikka ja työn ohella suoritettava logistiikka-alan tutkinto voisikin kuulua hänen tulevaisuuden suunnitelmiinsa. 

Lue lisää Tokmannin uratarinoita tästä

Jos kiinnostuit työpaikoistamme, niin täältä pääset katsomaan parhaillaan avoinna olevat paikat ja tilaamaan hakuvahdin jatkossa avautuvista paikoista:https://tyopaikat.tokmanni.fi/