Pitkän uran kaupan alalla tehnyt Kaija on pidetty esihenkilö ja myymäläpäällikkö. 

Nykyisin Tokmannissa myymäläpäällikkönä työskentelevä Kaija on ollut pitkään kaupan alan töissä. Hän työskenteli ostajan ja tuotesihteerin tehtävissä Ale-Makasiinissa ja sitä ennen pitkään Jyväskylän Minimanissa. Ehtipä hän työskennellä nuorempana urheiluliikkeessäkin. Halpamarkettien maailma on siis läpikotaisin tuttua.  

− Olen työvuosieni aikana nähnyt kaupan työtehtäviä monelta puolelta, tavaran ostajan työtä ja myymälätyötä. Olen ollut myös luottamushenkilö, Kaija kertoo. 

Tokmannilla Kaija aloitti 2018, hän on Laukaan myymälän myymäläpäällikkö. Hänen tiimissään on 13 vakituista työntekijää sekä kausityöntekijöitä.  

− Jos vain ehdin, teen mielelläni kaikkia töitä kassatöistä lähtien ja tuuraan, jos joku on poissa. Tykkään myymälätyöstä, se on tosi vaihtelevaa. Teen kaikkia vuoroja, myös iltoja ja viikonloppuja.  

Laukaalla myydään paljon työkaluja, tekstiilejä. Vaikka Jyväskylä on lähellä, laukaalaiset suosivat oman paikkakunnan kauppaa. Yritysasiakkaita on myös paljon. 

Asiakastyötä Kaija pitää parhaimmillaan palkitsevana.  

− Ystävällisyys ja oikea asenne pelastavat haastavissa asiakastilanteissa. Pitää muistaa, että kohtaaminen myyjän kanssa voi olla ainoa ihmiskontakti asiakkaan päivässä. 

Hyvää tiimin johtamista 

Kaija on saanut Tokmannin sisäisen kunniamaininnan esihenkilötyöstään. Perusteluissa kerrottiin mm., että hän saa joukkueen pelaamaan hyvin yhteen kunnioittamalla ja arvostamalla omaa henkilökuntaansa. Hänen tyyliään on kiitetty rauhalliseksi.  

− Osaan olla jämäkkä, mutta esihenkilön ei koskaan pidä – eikä tarvitse – olla ilkeä tai ehdoton, Kaija sanoo. 

− Ihmiset ovat minulle tärkeitä, se on voimavara, mutta voi olla joskus raskastakin. Jos tiimiläisilläni on murheita ja huolia, silloin on minullakin. 

Tokmannin arvoista varsinkin ”Yhdessä” on Kaijalle tärkein ja merkityksellinen.  

− Yksin ei tulosta tehdä, vaan sujuvalla yhteistyöllä. Meillä on yhteistyötä myös lähialueen myymälöiden kanssa, sijaistamme tarvittaessa.  

Kaijan vapaa-aikaan kuuluvat vahvasti unkarinvizsla-koirat sekä pienriistan metsästys.  

− Liikun paljon luonnossa, koirien kanssa ja ilman. Minulla on pienimuotoista kenneltoimintaa, Riistavaaran kennelissä kasvatetaan lyhytkarvaisia unkarinvizsloja. Koulutan niitä myös metsästyskoiriksi. 

Lue lisää Tokmannin uratarinoita tästä.