Yksi Tokmannin arvoista on ylpeästi halpa. Ylpeästi halpa -arvossa yhdistyy tahto tarjota asiakkaille edullisia tuotteita, joiden hankinnassa tuotannossa vastuullisuus huomioidaan niin ympäristön kuin ihmistenkin hyvinvoinnin kannalta. Vastuullisuutemme kattaa hankintaprosessin ohella myös oman henkilöstömme hyvinvoinnin tukemisen. 

Tokmannin pääkonttorilla Mäntsälässä henkilöstöllemme järjestetyssä vastuullisuuspäivässä nykäisimme hihasta tapahtuman organisoinnista vastanneita vastuullisuuspäällikkö Emilia Koskea sekä työhyvinvointipäällikkö Heidi Koposta ja kysyimme mitä ajankohtaista kerrottavaa heillä on Tokmannin vastuullisuudesta. Julkaisemme nyt kaksiosaisen juttusarjan toisen, Heidi Koposen haastattelun sisältävän osan. Heidi on kuvassa oikealla Emilia Kosken vieressä. 

Kuka olet ja mitä teet työksesi /millaisista asioista vastaat Tokmannilla? 

Olen Heidi Koponen ja olen toiminut Tokmannilla kohta kaksi vuotta työhyvinvointipäällikkönä. Minun vastuualueelleni kuuluvat työterveyteen sekä työsuojeluun liittyvät asiat.  

Millaisia asioita kehität tiimisi kanssa tällä hetkellä? 

Tällä hetkellä keskitymme tiimini kanssa dataan pohjautuvaan työhyvinvointitoimenpiteiden kohdentamiseen esimerkiksi myyntialueiden mukaan. Lisäksi koulutamme aktiivisesti esihenkilöitämme työkyvyn tukemiseen. Työsuojeluvaltuutettujen sekä tapaturmavakuutusyhtiö LähiTapiolan kanssa suunnittelemme parhaillaan esihenkilöiden koulutusta tapaturmien ja läheltä piti-tilanteiden tutkintaan.  

Millaisissa asioissa vastuullisuus näkyy Tokmannilla henkilöstön työhyvinvoinnin ja työkyvyn tukemisessa?  

Teemme tiivistä yhteistyötä esim. työterveyshuollon palveluntuottajan Mehiläisen sekä vakuutusyhtiöiden Varman ja LähiTapiolan kanssa löytääksemme parhaat mahdolliset toimintatavat tukea henkilöstömme työssä jaksamista ja viihtymistä. Olemme lisänneet esimerkiksi lyhytterapiat työterveyshuollon sopimukseemme tämän vuoden alusta.  

Tuemme Tokmannilla erilaisin keinoin henkilöstön työhyvinvointia ja työkykyä, ja toimenpiteissä huomioidaan tehtävien erilaiset erityispiirteet. Hiljattain henkilöstöllämme on ollut mahdollisuus osallistua terveyskyselyyn ja mikäli tuen tarvetta on, niin työterveyshuollon kautta on mahdollista päästä yksilöllisille hoitopoluille. 

Sisäisessä viestinnässämme voi törmätä Herra Hikinauhaan, Neiti Lepoon sekä Rouva Kasvikseen, joiden avulla teemme entistä näkyvämmäksi TokmanniTsemppi -hyvinvointiohjelmaamme. Osana ohjelmaa henkilöstömme on päässyt nauttimaan esimerkiksi ravitsemustutkija ja -asiantuntija Patrik Borgin sekä yritysjohtaja ja -valmentaja Petteri Kilpisen luennoista. 

Työnantaja tukee tokmannilaisten hyvinvointia myös erilaisten henkilöstöetujen, kuten esimerkiksi Epassin muodossa. Henkilöstömme voi käyttää työnantajan hyvinvointirahaa esimerkiksi liikuntaan, hyvinvointipalveluihin tai kulttuuriin oman kiinnostuksensa mukaan. Myymälöiden ja verkkokaupan jatkuvan henkilökunta-alennuksen lisäksi henkilökuntamme saa erillisen alennuksen myös kuukausittain vaihtuvasta valikoimasta, johon on valittuna jokaiselle kuukaudelle myös hyvinvointia ja liikuntaa tukevia tuotteita. Tämän lisäksi jokainen tokmannilainen kuuluu automaattisesti henkilöstöetuohjelmaan, jonka kautta saamme esimerkiksi matkailuun, asumiseen ja hyvinvointiin liittyviä etuja monilta eri tuotteiden- ja palveluntarjoajilta.  

Mistä Tokmannin vastuullisuuteen liittyvistä saavutuksista olet erityisen ylpeä?  

Tokmannin tahtotila parantaa ja kehittyä koko ajan on vahva perusta vastuullisuuteen liittyen. Tämä motivoi tiimiämme jatkuvaan kehittymiseen ja uusien toimintatapojen ideoimiseen. Osallistamme myös henkilökuntaa vahvasti mukaan ideoimaan sekä toteuttamaan uusia toimenpiteitä.