Varsinais-Suomesta lähtöisin oleva Tiina on työskennellyt kaupan alalla koko työuransa, josta ison osan Tokmannilla. Hän on toiminut vuosien varrella pääkaupunkiseudun neljässä eri myymälässä osastovastaavan ja apulaismyymäläpäällikön rooleissa, ja hän viihtyikin pitkään kaupungin hulinassa ja kiireessä. Pohjois-Suomi kutsui kuitenkin säännöllisesti mökille nauttimaan upeasta luonnosta. Tiina oli vuosien varrella todennut omalle aluepäällikölleen, että Kittilässä on Tokmannin kokoinen aukko. Vuoden 2021 joulukuussa avattiinkin Suomen pohjoisin Tokmanni mihinkäs muuallekaan, kuin Kittilään

Täältähän on puuttunut kokonaan Tokmannin tyylinen kauppa ja olen monesti ehdottanut aluepäälliköille, että täällä tällaista tarvitaan ja nyt se on! -Tiina iloitsee. 

Työnantaja mukana muutoksessa 

Tokmanni tarjoaa erilaisiin elämäntilanteisiin sopivia töitä ja tätä tukee myös laaja myymäläverkosto, joka kattaa lähes koko Suomen. Tämä mahdollisti myös Tiinan muuton pohjoiseen ilman, että työnantajan täytyi vaihtua. Tiina valittiin Kittilän myymälän apulaismyymäläpäälliköksi, joka mahdollisti samalla työnantajalla pysymisen pitkästä muuttomatkasta huolimatta. Tiina aloitti uuden elämänvaiheen uudella paikkakunnalla, täysin uudessa myymälässä ja työyhteisössä. Tuttua ja turvallista oli kuitenkin sama työnantaja ja myymälöiden prosessit, toimintamallit ja konseptit.  

Jotain uutta Pohjois-Suomessa, jotain tuttua Etelä-Suomesta 

Tiina on huomannut, että Pohjois-Suomessa työskentely eroaa pääkaupunkiseudulla työskentelystä, vaikka kauppaketju on sama. Pohjoisen talvikausi on pitkä ja vuodenajat vaihtuvat eri syklissä etelään verrattuna, joka vaikuttaa esimerkiksi sesonkien vaihtamiseen myymälässä. Tiina nauttii työn vaihtelevuudesta ja monipuolisuudesta, jossa uudistutaan yhdessä.  

Kauden vaihtelut ovat mukavia ja on palkitsevaa, kun vanha kausi vaihtuu taas uusiin ihaniin tuotteisiin. -hän toteaa. 

Tiina liputtaa erilaisten esillepanojen tekemisen ja perinteisen kuormanpurun puolesta. Hän nauttii siitä, että myymälässä on aina tekemistä. Viime kesän kesätyöntekijäkin oli antanut kehuja siitä, että myymälässä pääsee aidosti tekemään erilaisia työtehtäviä. Tiinan työhön monipuolisuutta tuo lisäksi se, että apulaismyymäläpäällikön tehtävään liittyy paljon vastuuta ja myymäläpäällikön tukena toimimista. 

Oman näköinen elämä uusissa maisemissa 

Asiakkaita Tiina kehuu todella mukaviksi, niin Pohjois- kuin Etelä-Suomessa. Hänellä on lämpimiä muistoja asiakaskohtaamisista. Kerran vakioasiakas toi Tiinalle ystävänpäivänä kukkakimpun pitkäjänteisestä ja mukavasta palvelusta. Toinen vakioasiakas taas antoi kiitosta ja kehuja siitä, että löysi aivan uudenlaisia työvaatekokonaisuuksia Tiinan avulla. Positiivinen palaute antaa iloa ja voimaa vauhdikkaisiin työpäiviin. Vauhtia riittää myös vapaa-ajalla, sillä pohjoisen ulkoilumahdollisuudet ja maisemat ovat niin mahtavat, että niistä Tiina haluaa nauttia päivittäin koiransa kanssa.