Hei! Minun nimeni on Tommi ja olen 17-vuotias lukiolainen. Olen saanut tutustua työelämään monipuolisia työtehtäviä tarjoavalla Tokmannilla. Halusin hakea juuri kaupan alalle tutustumaan, koska minulla ei ennen ollut ollenkaan kokemusta siellä työskentelystä. Pidän myös kovasti sellaisista työtehtävistä, joissa yhdistyy sosiaalinen kanssakäyminen ja fyysinen työ. Tokmannilla työskentely onkin ollut juuri tällaista. Olen pitänyt siitä, että saa kuulua työporukkaan ja auttaa asiakkaita niissä asioissa, joissa he apua tarvitsevat.

Minulle työtehtävät ovat olleet mieluisia, koska olen päässyt kokemaan ja oppimaan paljon uutta. Olen suurimmaksi osaksi purkanut tavarakuormaa, hyllyttänyt tuotteita, tarkistellut ja päivittänyt hintalappuja sekä auttanut asiakkaita löytämään tiettyjä tuotteita. Vaikka välillä työpäivät koostuvat samoista tehtävistä, vaihtelua ja yllättäviä tilanteitakin tapahtuu kaupan alalla. Hyvä esimerkki on esimerkiksi sellainen, kun hintoja tarkastaessani huomasin, että noin 50 euron tuote oli merkittynä myyntiin viidellä eurolla. Yhdessä tällainenkin tilanne saatiin ratkottua.

Alku uudessa työssä voi olla haastavaa. Tarvitsin aluksi asiakkaiden kysymyksiin melkein aina apua kokeneemmalta myyjältä. Onneksi perehdytykselle on varattu aikaa ja kokeneemmat myyjät auttavat mielellään. Työskentelystä tuli minulle päivä päivältä helpompaa, kun oppi enemmän tuotteiden paikkoja ja tottui uudenlaiseen työhön.

Kääntöpuolena kaupan alan vaikeissa asioissa on hyvät puolet. Huomasin niitä harjoittelujaksollani huomattavasti enemmän kuin huonoja. Parhaat puolet olivat ystävällinen työryhmä ja kaupassa vallitseva iloinen ilmapiiri. Erityisen hienoa oli aina, kun pystyin auttamaan asiakkaita hyvin ilman apua, ja he saivat haluamansa tuotteet.

Harjoittelun lopuksi minulle jäi paljon mukavia muistoja ja opin myös uutta. Sain tulevaisuuden kannalta tärkeitä kokemuksia. Erityisen hyödyllisiksi ne osoittautuvat, jos haen tulevaisuudessa uudestaan töihin Tokmannille -joka ei olisi mikään yllätys!

Lopuksi haluan antaa vahvan suosituksen Tokmannille hakemiseen, jos kaupan ala tuntuu kiinnostavalta!


Lue lisää Tokmannin uratarinoita tästä.