Tokmanni tarjoaa nuorille vuosittain kesätöitä ja tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupaikkoja. Achille tuli kesällä Tokmannin myymälään tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluun. Harjoittelu on osa Planin CV työelämään -hanketta, jonka tarkoituksena on tarjota maahanmuuttajataustaisille nuorille työkokemusta ja työnantajalle uusia tekijöitä. Lue lisää Tokmannin Kangasalan myymälässä harjoittelijana toimineen Achillen ja myymäläpäällikkö Nina Koskisen kokemuksista.

Achille työskenteli Planin kautta Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelujaksolla Kangasalan Tokmannilla. Vapaa-ajallaan hän harrastaa jalkapalloa ja valmentaa myös TPV:n yhdeksänvuotiaita pelaajia. Tulevaisuuden tavoitteena hänellä on opiskella sähkömieheksi.

Tokmannilla Achille teki töitä muun muassa puutarhaosastolla, jossa hän kasteli ja hoiti kukkia. Lisäksi hän laittoi myymälän puolella mm. kenkiä hyllyyn ja siivosi. Yksi tehtävistä oli heliumpallojen täyttäminen alennuspäivien somistuksiin.
Minut otettiin myymälässä hyvin vastaan. Ensimmäisenä päivänä käytiin läpi yleisiä asioita yrityksestä ja suoritin Hermeksen verkkokursseja. Myymälässä minua opastettiin töihin ennen kuin tehtävä aloitettiin, Achille kertoo.

Hän yllättyi harjoittelujaksonsa aikana siitä, miten raskasta työ myymälässä on.
Kun koko työvuoron ajan on liikkeessä, on työpäivän jälkeen väsynyt. Se vähän yllätti. Työhön sopii mielestäni ystävällinen ja hyväkuntoinen ihminen, joka tykkää asiakaspalvelusta.
Työharjoittelu on Achillen mielestä hyödyllinen, sillä hän oppi paljon uusia suomenkielisiä sanoja.
Myös työ- ja taukoaikojen noudattamisen oppiminen on varmasti hyödyksi tulevaisuudessa, hän pohtii.

Luottamus omiin kykyihin kasvaa

Myymäläpäällikkö Nina Koskisen mukaan Achillen työharjoittelu sujui hyvin.
Hän oli erittäin iloinen ja aurinkoinen persoona, joka sopeutui hyvin työyhteisöön. Asioiden hoitaminen hänen kanssaan sujui hyvin. Achille oli aina ajoissa töissä, tarttui oma-aloitteisesti ja ennakkoluulottomasti kaikkiin töihin.

Planin kautta tapahtuva Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelu on sujunut Ninan mukaan erittäin mutkattomasti.
Planin yhteyshenkilöt olivat koko ajan tavoitettavissa ja pitivät hyvin yhteyttä. Otan mielelläni jatkossakin Planin kautta harjoittelijoita myymälään.
Kun nuori pääsee töihin, huomaa olevansa tarpeellinen ja pystyy omalla työpanoksellaan auttamaan työyhteisöä, hän saa luottamusta omaan tekemiseen. Lisäksi se antaa rohkeutta hakea tulevaisuudessakin töitä vielä itselle tuntemattomalta alalta.

Lue lisää Tokmannin uratarinoita tästä.