Tokmanni tarjoaa nuorille vuosittain kesätöitä ja Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupaikkoja. Taha tuli kesällä 2019 Tokmannin myymälään tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluun. Harjoittelu on osa Planin CV työelämään -hanketta, jonka tarkoituksena on tarjota maahanmuuttajataustaisille nuorille työkokemusta ja työnantajalle uusia tekijöitä. Lue lisää Tokmannin Keravan myymälässä harjoittelijana toimineen Tahan kokemuksista.

Taha Sabbagh työskenteli kesällä 2019 Keravan Tokmannilla Planin kautta Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelussa. Työtehtäviin kuului muun muassa osastojen siivoamista, rullakkojen purkamista, puutarha-osaston hoitoa sekä tavaroiden paikoilleen viemistä sovituskopeista.

Opittavaa asiaa oli paljon, mutta sain hyvän perehdytyksen työhön. Opin joka päivä uusia asioita ja työskentely itsenäistyi. Vietin ensimmäisen työpäivän kokeneen myyjän kanssa, joka opasti minut työtehtäviin, hän kertoo.

Tämä oli ensimmäinen kesätyöni ja oli mukava nähdä millainen työilmapiiri Tokmannilla on. Myymälässä minut otettiin hyvin vastaan ja sain aina apua kun tarvitsin. Jos en ymmärtänyt työtehtävää kielitaitoni takia, se näytettiin minulle.

Eniten jännitti miten pärjään työssä kielitaitoni kanssa, sillä asiakkaat ovat erilaisia ja jotkut heistä puhuvat todella nopeasti. Harjoittelusta oli kuitenkin hyötyä kielitaitoni kehittymisessä ja ylipäätään sosiaalisten taitojeni harjaantumisessa. Tämä oli ensimmäinen kerta kun työskentelin Suomessa ja oli hienoa nähdä, miten täällä toimitaan.

Koripalloa ja breakdancea harrastava Taha aikoo seuraavaksi valmistua peruskoulusta. Sen jälkeen tavoitteena on päästä ammattikouluun ja opiskella lentokoneasentajaksi.

Toivon, että voisin työskennellä Tokmannilla myös ensi kesänä. Kaupan alalle sopii mielestäni henkilö, joka on sosiaalinen ja iloinen. On tärkeää, että sekä työntekijät ja asiakkaat ottavat uuden työntekijän hyvin vastaan.

Lue lisää Tokmannin uratarinoita tästä.