Moikka! Olen Viivi, 15-vuotias ysiluokkalainen, joka suoritti TET-harjoitteluun Tokmannin HR-osastolla. Päätin hakea Tokmannin pääkonttorille, koska halusin tietää millaista työskentely ja arki konttorilla on sekä tutustua HR-tiimin toimintaan.

Ennen harjoittelua en oikeastaan edes tiennyt, mitä HR-osasto tekee, mutta heti ensimmäisenä päivänä sain perehdytyksen aiheeseen, Tokmannin arvoihin ja käytäntöihin. Vastaanotto oli upea, kaikki olivat minulle alusta lähtien mukavia ja heidän kanssaan oli hyvä työskennellä koko kahden viikon ajan.

”Päätehtäväni” harjoittelun aikana oli siirtää tietoja uuteen HR-järjestelmään ja täydentää tietoja rekrytointijärjestelmässä oleviin hakuihin, jotta raportointi näyttäisi oikeita lukuja. Pääsin kuitenkin myös näin joulun alla paketoimaan joulupuukeräyksen lahjoja ja olin myös mukana joissakin yksittäisissä projekteissa. Esimerkiksi joulukuuseen lappujen ripustaminen ja varastotyöntekijän haastatteluun osallistuminen tulivat aivan yllätyksenä, mutta samalla oppi sitä, kuinka toimistotyössäkin voi tulla jotain yllättävää tekemistä ja vanha juttu pitää jättää odottamaan.

Parasta harjoittelussa oli tutustua uusiin ihmisiin ja erilaisiin ammatteihin. Nämä kaksi viikkoa olivat todellakin tutustumista työelämään! 😊