Tokmanni on tunnettu pitkistä työuristaan. Prosessineuvoja Sirpa Hjerp on viihtynyt talossa peräti 30 vuoden ajan. Hän vastaanotti ansiomerkin 30-vuotisen uransa johdosta marraskuun lopussa.

Sirpan mukaan kolmekymmentä vuotta saman työnantajan palveluksessa on hujahtanut nopeasti.
– Vuosien varrella tapahtuneet muutokset työelämässä ja työnkuvassa ovat pitäneet mielen virkeänä, hän miettii.

Sirpa aloitti työuransa Säästöpörssin myymälässä ilta-apulaisena, ja jatkoi siitä kesätöihin. Kaupan ala veti puoleensa yhä tiiviimmin ja pian hän huomasi työskentelevänsä vakituisena myyjänä. Tuttuja tehtäviä vuosien varrelta ovat myymälässä myös mm. osastovastaavan, myymälävastaavan ja myymäläpäällikön työt.

Viimeiset viisi vuotta Sirpa on toiminut prosessineuvojana 55 myymälän alueella Etelä-Suomen, Kymenlaakson ja Hämeen alueilla. Työnkuva on monipuolinen, ja siihen kuuluu muun muassa kaupan henkilökunnan koulutusta, inventointivalvontaa, prosessien kehittämistä sekä myymälän tukemista mitä erilaisemmissa asioissa.
– Liikun työssäni paljon myymälöissä ja nautin siitä kovasti. Oma työtaustani myymälässä auttaa ymmärtämään myymälöiden asioita. Koen myös, että myymälöissä arvostetaan sitä, että he saavat kertoa mieltä askarruttavia asioita prosessineuvojille ja kuuntelemme heitä vieden viestiä eteenpäin. Työssäni on palkitsevaa myös se, kun huomaa, että saa aidosti edistettyä asioita.

Kolmenkymmenen työvuoden aikana Tokmanni on Sirpan mielestä muuttunut valtavasti. Koko kaupan ala on käynyt läpi myllerrystä, jossa toiminta on tehostunut ja käyttöön on otettu esimerkiksi lukuisia uusia järjestelmiä.
– Myymäläapulaisena työskennellessäni hinnoittelin tuotteita ja näppäilimme tuotteen hinnan itse kassakoneisiin. Tuotteet tilattiin myymälöihin faksilla tai puhelimella. Kaupan alan kehityksen mukana on pitänyt olla itsekin valmis oppimaan koko ajan uutta, sillä tapa tehdä töitä on muuttunut valtavasti, hän muistelee.

Vaikka Tokmanni on kasvanut vuosien saatossa isoksi, on Sirpan mielestä siinä säilynyt pienen firman henki.

– Arvostan myös yrityksen johtoa, joka on mielestäni helposti lähestyttävä ja kuuntelee aidosti henkilöstöään.
– Tokmanni on mielestäni turvallinen työnantaja, olen viihtynyt täällä hyvin. Minulla on vahva luotto siihen, että täällä saa monipuolisia työtehtäviä, eikä niitä tarvitse etsiä muualta. Arvostan työympäristöä ja hyviä työkavereita. Voin ylpeästi sanoa olevani halpakaupassa töissä.

Uusia, työuraansa aloittelevia tokmannilaisia Sirpa kannustaa rohkeasti kokeilemaan tarjolle tulevia tilaisuuksia.
– Tokmannilla on hyvät mahdollisuudet edetä uralla, ja täällä pääsee kokeilemaan erilaisia tehtäviä, kun ilmoittautuu rohkeasti vapaaehtoiseksi uusiin projekteihin. Niissä oppii aina jotain uutta, hän kannustaa.

Lue lisää Tokmannin uratarinoita tästä.