Tokmannilla kehityspäällikkönä työskentelevä Timo teki paluumuuton Tokmannin konttorille työskenneltyään kolme vuotta ulkoisen laskennan parissa. Timo palasi Tokmannille ensin Business Controllerin rooliin, jonka jälkeen hän siirtyi kehityspäällikön tehtävään. Paluuseen vaikuttivat eniten controlling-toiminnon töiden uudelleenjärjestely, osaava ja mukava tiimi sekä mielenkiintoinen vastuualue, jossa on mahdollisuus kehittyä. 

Timo on taustaltaan tradenomi. Hän oli tehnyt yritysluotonvalvontaa sekä Suomessa että Tukholmassa ennen kuin hänet rekrytoitiin Tokmannille ensimmäisen kerran maaliskuussa 2011. Kuuden ensimmäisen Tokmanni -vuoden aikana Timo pääsi mukaan muun muassa toteuttamaan Tokmannin pörssiin listautumisprojektia, jonka eteen tehtiin valtava määrä töitä. Kun tämä tavoite oli saavutettu, oli aika kokeilla uusia haasteita lähempänä perhettä, omassa asuinkaupungissa. 

Listautumisprojekti on edelleenkin ehdottomasti yksi urani huippukohdista ja kenties toista vastaavaa tilaisuutta ei enää tule eteen”, Timo toteaa. 

Muutaman vuoden jälkeen Timo totesi, että paluu Tokmannille houkuttelisi. Hän oli kuullut, että Controlling-toiminnot oli järjestetty uudelleen omaksi osastokseen, controllereiden vastuualueita oli selkeytetty ja osastosta vastasi aiemmalta Tokmanni uralta tuttu kollega. ”Loistava tiimi, mielenkiintoinen vastuualue ja vaihtelevat työtehtävät kiehtoivat niin paljon, että paluu tutulle konttorille vei voiton, vaikka se lisäsikin työmatkaan kuluvaa aikaa. Yhtenä suurena paluuseen vaikuttavana tekijänä oli se, että Tokmanni ottanut ison harppauksen eteenpäin liiketoiminnassaan, tämä näkyy selkeästi taloudellisessa tuloksessa”, Timo kertoo. 

Työn merkityksellisyys motivoi 

Timo haluaa, että oma työ on merkityksellistä. Se tunne on läsnä tällä hetkellä hänen toimiessaan osana laajennettua johtoryhmää. Timo kokee, että hänellä on työssään loistava mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa yrityksen toimintaan. Kaikki tokmannilaiset tekevät töitä yhteisten tavoitteiden eteen, arvo yhdessä ei jää vain ”sananhelinäksi”. Esimerkiksi Controllerin työssä tiukat deadlinet, rutiinit ja pitkän ajan tavoitteet ovat saavutettavissa, kun porukalla on ammattitaitoa, jokainen on sitoutunut tekemiseen sekä yhteistyöhön. Tokmannin yrityskulttuuria Timo kuvaa ratkaisukeskeiseksi, tavoitteelliseksi, kehitysmyönteiseksi ja sitoutuneeksi. Vahva tekemisen meininki on läsnä arjessa. 

Tiimissä kaikki tukevat ja sparrailevat toisiaan 

Valtava merkitys Timon työssä viihtymiseen on koko työyhteisön lisäksi omalla tiimillä. Erilaiset persoonat ja oman aihealueen rautaiset ammattilaiset mahdollistavat parhaan mahdollisen tuloksen myös omassa työssä onnistumiselle. Tiimissä kaikki tukevat ja sparrailevat toisiaan, ja se on tapa, jolla onnistutaan asioissa paremmin kuin yksin tehdessä. Tiimin yhteishenki ja yhteinen huumorintaju piristävät Timon mukaan jokaista työpäivää. 

Timo suosittelee Tokmannia niin työnantajana kuin ostopaikkana asiakkaillekin. Tarjoukset saavat Timon liikkeelle ja oma mieliinpainuvin hankinta Tokmannilta on ollut verkkokaupasta löytyvät ReUse It-laitteet. ”Hinta ja laatu kohtasivat hienosti siinä kohtaa”, Timo toteaa. 

Lue lisää Tokmannin uratarinoita tästä