Tina työskentelee Helsingissä Kauppakeskus Hertsin Tokmannin myymäläpäällikkönä. Tina huomasi joitakin vuosia sitten, että hartiat olivat työpäivästä toiseen jumissa ja kipeät.

– Työpäivinä kertyi yli 10 000 askelta päivässä, silti olin jatkuvasti lääkärissä. Kipeää niskaa tutkittiin ja kuvattiin, mutta mitään ei löytynyt. Lääkäri ehdotti lihaskuntoliikkeitä. Kuukaudessa kivut ja jumit olivat poissa. Toinen syy liikunnan lisäämiseen olivat kilot.

– Lopetin tupakoinnin kuusi vuotta sitten 40 vuoden polttamisen jälkeen. Seurauksena kertyi kahdeksan ylimääräistä kiloa. Oli pakko toimia, Tina kertoo.

”Minua pelotti mennä salille.”

– Aloin tavata personal traineria, jonka tapaamisista osan pystyin maksamaan Epassilla, joka on Tokmannilla käytössä työsuhde-etuna. Menin myös ensi kertaa elämässäni kuntosalille. Minua oli pelottanut mennä, ajattelin että kaikki katsovat ja arvostelevat, mutta eihän se niin ollut. Salilla on kaiken ikäistä ja kaiken kirjavaa porukkaa nykyisin.

– Siitä se sitten lähti – kroppa muuttui, mieliala muuttui. Jaksoin töiden jälkeen tehdä muutakin kuin maata sohvalla. Tinalla on nivelrikko ja toinen lonkka on leikattu. Siksi hänelle sopii kuntopyöräily.

– Käyn joka maanantai töiden jälkeen tunnin kuntopyörälenkillä. Siinä saa puhallettua maanantaipäivien höyryt ihanasti ulos, Tina suosittelee.

Nykyisin Tina käy kuntosalilla ja ryhmäliikunnassa kolme kertaa viikossa.

– Minulle sopii, että tiedän etukäteen, mitä teen minäkin päivänä. Vähän niin kuin työtehtävät. Ja aina kun tekee edes jotain, voi taputtaa itseään olalle. Ei aina tarvitse olla 100-prosenttiset tehot.

Uutena harrastuksena on lavis-lavatanssijumppaa. Tarkoitus on houkutella myös Toni mukaan tansseihin.

– Olen elävä esimerkki siitä, että ikä ei ole este liikunnan aloittamiselle. Aloitin yli viisikymppisenä lähes nollasta, ja niin vain kroppa oppi liikkumaan ja urheilemaan – ja aloin vielä nauttiakin siitä!

Liikkeelle lähtö ei kaduta

Tina aloitti uuden liikunnallisen elämän aikuisella iällä, sen sijaan kollega, Itiksen myymäläpäällikkö Toni on urheillut koko ikänsä. Nuorempana hän myös kilpaili hiihdossa.

– Viime talvena pääsi taas Helsingissäkin hiihtämään, kun lunta oli ennätysmäärät, Toni kertoo.

– Käyn aamuisin lyhyet lenkit coton de tuléar ja pomeranian-koirieni kanssa, iltaisin kierros on reilu viisi kilometriä. Meren katselu ja luonnossa oleminen on rauhoittavaa ja energiaa antavaa samanaikaisesti.

Lenkkien lisäksi Tonin viikoittaiseen ohjelmaan kuuluu kuntosalitreenejä ja ryhmäliikuntaa.

Tina ja Toni ovat tekemisissä työasioissa, mutta vielä useammin he ovat viime vuosina tavanneet toisiaan liikunnan merkeissä. He käyvät keskiviikkoaamuisin personal trainer Kati Lytsyn vetämissä treeneissä. Molemmat kertovat liikunnan tuomasta virkeydestä.

– Talvisin on aamupimeällä ollut olo, ettei todellakaan jaksaisi lähteä. Mutta kun lähden, kertaakaan ei ole kaduttanut jälkikäteen. Vaikka kuulostaa kummalliselta, niin se, että jaksaa aamulla jumpalle, tuo jaksamista myös työpäivään, Toni sanoo.

Tiinan ja Tonin vinkit:

  • Laita liikunta kalenteriin ja noudata suunnitelmiasi.
  • Kokeile uusia lajeja, jotta mieluinen ja hyvältä tuntuva liikunta löytyy.
  • Luonto antaa energiaa kaikkina vuodenaikoina, kunhan pukeudut sään mukaan.
  • Kannusta työkaveri mukaan liikkumaan, yhdessä tulee lähdettyä.
  • Kehonpainojumppa on tehokasta liikuntaa myös kotona. Jumppaa ja venyttele lempiohjelmia katsellessa

Haluatko töihin Tokmannille?  

Katso avoimet työpaikkamme ja aktivoi hakuvahti https://tyopaikat.tokmanni.fi/.  

Tutustu työntekijöidemme uratarinoihin: https://tyopaikat.tokmanni.fi/tutustu-tokmannilaisiin/  

Seuraa meitä myös somessa:   

LinkedIn  

Facebook  

Instagram  

Twitter  

TikTok  

Youtube  

Nähdään Tokmannilla!