Iitissä osastovastaavana työskentelevä Paula on viihtynyt kaupan alalla jo teini-iästä lähtien ja ensikosketus myymälätyöhön oli TET-harjoittelu lähikaupassa. Myymälätyö tuntui omalta ja hän toimi vuosia myyjänä ja kaksi vuotta myymäläpäällikkönä kosmetiikkaliikkeessä, joka sopi hyvin kosmetologiksi valmistuneelle Paulalle. Keväällä 2021 hoitovapaalla ollessaan Paula ilahtui kuullessaan, että Iittiin tullaan avaamaan Tokmannin myymälä. 

”Olin itse ollut jo vuosia Tokmannin vannoutunut kanta-asiakas ja päätin heti, että tulen hakemaan töihin Tokmannille ja melkeinpä jo päätin, että tuossa myymälässä tulen työskentelemään! Osastovastaavan työtä päädyin hakemaan, sillä työnkuvaus vaikutti mielenkiintoiselta ja sopivan haastavalta.”  

Perehdyttäjän tsempeillä ja kannustuksella oli iso merkitys  

Ensimmäiset kuukaudet kuluivat perehdytyksessä Kuusankosken Tokmannilla ja elokuussa 2021 avautui Iitin paljon odotettu myymälä. Paula myöntää, että uudessa ketjussa aloittaminen oli jännittävää ja hän pohti miten saa otettua esihenkilöroolin, kun lähes kaikki prosessit ja järjestelmät olivat uusia. Luottamus kuitenkin löytyi nopeasti reippaalla työotteella ja hyvään asiakaspalveluun panostamisella.  

”Ensimmäisinä päivinä uutta oppia tuli valtavasti ja pää oli aivan pyörällä. Samalla olin kuitenkin mielettömän innoissani ja luotin siihen, että kun oma motivaatio ja kiinnostus on kohdillaan niin kaiken voi oppia.” 

Monelle kaupan alallakin työskentelevälle myymäläpäivien hektisyys ja nopeasti vaihtuvat tilanteet saattavat tulla alkuun yllätyksenä, mutta hetken päästä ne tuntuvatkin myymälätyön parhaimmilta puolilta. Paula toteaa, että toiminnan ihmisenä hän tuntee olevansa ”liekeissä”, kun tekemistä riittää ja päivät ovat monipuolisia. Osastovastaavan roolissa hänen työpäiviinsä kuuluu aamun kuormanpurun organisointi, valvominen ja purkuun osallistuminen. Hän myös ohjeistaa tiimiä, suunnittelee ja seuraa inventoinnin ja muiden prosessien etenemistä. Lisäksi päiviin mahtuu kassatyöskentelyä, asiakaspalvelua ja asiakaspalvelun toteutumisen seuraamista. Myymälässä saa työskennellä monipuolisesti eri osastoilla ja Paulan vastuualueenaan on erityisesti pukeutumisen puoli.  

”Puken osastossa on parasta se, että tuotteet vaihtuvat sesonkien mukaan ja esteetikkona nautin vaatteiden parissa työskentelystä. Osasto myös haastaa ja vaatii välillä aivojumppaa, joten siinäkin suhteessa tunnen osaston omakseni.” 

Kiinnostus töiden ohella kouluttautumiseen vahvistui työhaastattelussa 

Työhaastattelussa Paulalta kysyttiin olisiko hän kiinnostunut työnantajan tarjoamista koulutuksista, jos hänet valittaisiin tehtävään. Hän vastasi heti ”ehdottomasti” eikä vastausta tarvinnut miettiä hetkeäkään. Hänen mielestään on hienoa, että työnantaja tarjoaa mahdollisuuksia kouluttautumiseen ja uralla etenemiseen. Paula haki seuraavaan lähiesimiehen ammattitutkintoon ja on ollut tyytyväinen koulutukseen.  

”Koulupäivät ovat olleet erittäin mielenkiintoisia ja antoisia ja jokaisesta koulutuspäivästä on saanut irti uusia oivalluksia. Lähipäivissä on myös hienoa, kun pääsee juttelemaan kollegoiden kanssa ja jakamaan kokemuksia.”  

Paula muistaa hyvin kuinka lämmin vastaanotto Tokmannilla oli työt aloittaessaan ja miten ihanasti asiakkaat ottivat myymälän vastaan uudelle paikkakunnalle. Monipuoliset työpäivät ja -tehtävät sekä mahdollisuudet kehittää osaamista ovat pitäneet tehtävän mielenkiintoisena. Erityismaininnan saavat mukavat työkaverit ja myös Mäntsälän hallinto, josta saa aina apua tarvittaessa. Yksi Tokmannin arvoista onkin yhdessä, joka näkyy arjessa jokaisen tehdessä osansa, jotta onnistumme. Paulalla yhdessä arvo näkyy myös vapaa-ajalla, jolloin hän viettää laatuaikaa perheensä kanssa. Metsän hiljaisuus, liikunta ja käsityöt sekä remppahommat tuovat sopivaa tasapainoa hektisten työpäivien rinnalle.  

Paulan vinkit osastovastaavan työstä kiinnostuneelle:  

Osastovastaavan tehtävässä tulee olla hyvä paineensieto- ja organisointikyky. Pitää myös pystyä tekemään nopeita ratkaisuja ja päätöksiä. Kannattaa kuitenkin rohkeasti tarttua tilaisuuteen, sillä omalla kohdallani, tunnen että nämä osa-alueet kehittyvät koko ajan työtä tehdessä.  

Haluatko töihin Tokmannille?  

Katso avoimet työpaikkamme ja aktivoi hakuvahti https://tyopaikat.tokmanni.fi/.  

Tutustu työntekijöidemme uratarinoihin: https://tyopaikat.tokmanni.fi/tutustu-tokmannilaisiin/  

Seuraa meitä myös somessa:   LinkedIn  Facebook  Instagram  Twitter  TikTok  Youtube