Aada sai ensikokemuksensa Tokmannin töistä jo 15-vuotiaana kahden viikon Tutustu ja tienaa -jaksolla. Sipoolainen Aada on tuosta harjoittelusta alkaen työskennellyt jo neljänä kesänä Tokmannilla sekä tehnyt osa-aikatyötä lukio-opiskelun ohessa.  

Täällä on hyvä työporukka, olen viihtynyt Järvenpään myymälässä. Varmaankin näin pitkä jakso sen todistaa, Aada naurahtaa.  

Hän on työskennellyt kaikkina näinä vuosina nimenomaan elintarvikeosastolla. Täytettyään 18 vuotta Aada koulutettiin myös kassatyöhön. Kassalla hän työskentelee kuitenkin kohtalaisen harvoin, ruuhka-apuna muutaman kerran viikossa. 

Kaupan ala on kiinnostanut Aadaa jo pitemmän aikaa, lukion jälkeen hän pyrkii kauppakorkeakouluun. 

Tokmannilla on joustettu tosi hyvin työvuorojen suhteen, ja olen pystynyt lukemaan tehokkaasti pääsykokeisiin, nyt keväällä olen tehnyt nelipäiväistä työviikkoa. Työ on kaiken kaikkiaan sopinut tosi hyvin lukio-opintojen oheen. Olen saanut työvuorolistaan toivomani vapaapäivät, hän kertoo.  

Isossa myymälässä vuorovaihtaja on tarvittaessa myös helppo löytää.  

Tuoretavarat ensimmäisenä paikoilleen 

Aadan aamuvuorot alkavat aikaisin, Järvenpään myymälässä tuore-elintarvikeosastolle tullaan töihin aamukuudeksi.  Aamuvuoro alkaa tuoreista elintarvikkeista. Kun kuormat on purettu ja mm. päiväykset järjestyksessä, Aada siirtyy hyllyttämään kuivaelintarvikkeiden puolelle. Työvuorot tuovat vaihtelua viikkoon, sillä vuoroja on aamu-, väli- ja iltavuoroja, joiden pituudetkin voivat vaihdella. 

Pidän työstäni elintarvikeosastolla. Työssä todella näkee kättensä jäljen, haluan että esillepanot ovat runsaat ja samalla siistit ja järjestyksessä. Päiväyksistä huolehditaan tietenkin päivittäin. Välillä tuotekuorman purku kasautuu, ja silloin teen töitä ekstrateholla.  

Fyysistäkin voimaa työssä kysytään jonkin verran. Juomia, hedelmiä ja vihanneksia liikutellaan painavissa laatikoissa ja tuotepakkauksissa.  

Aamuvuorot ovat mukavimpia. Kun pääsen töistä, tuntuu että on vielä pitkä kesäpäivä vapaa-aikaa. 

Tokmannin valikoimassa Aadan suosikkituotteita ovat arjen käyttötavarat, ostoskoriin on päätynyt mm. puhelimen laturi, eväsrasia ja muita taloustavaroita. 

Miny-osasto on totta kai yksi suosikeistani. Sieltä löytyy aina jotain kivaa ja uutta. 

Haluatko töihin Tokmannille?  

Katso avoimet työpaikkamme ja aktivoi hakuvahti https://tyopaikat.tokmanni.fi/.  

Tutustu työntekijöidemme uratarinoihin: https://tyopaikat.tokmanni.fi/tutustu-tokmannilaisiin/  

Seuraa meitä myös somessa:   

LinkedIn  

Facebook  

Instagram  

Twitter  

TikTok  

Youtube