Parikymppinen Janne kiinnostui työskentelystä Tokmannilla ollessaan mukana remontoimassa Kuusankosken myymäläämme. Millainen kesä Kouvolan Tokmannilla on Jannen mielestä tähän mennessä ollut? Parhaillaan käynnissä olevat Nettopäivät ovat ainakin pitäneet miehen liikkeessä ja mukava työyhteisö on ollut avuksi aina tarpeen tullen.

Olen Janne, 23-vuotias tietojärjestelmätieteen opiskelija Kouvolasta.

Hain Tokmannille kesäksi töihin, sillä olin ollut pari vuotta aikaisemmin töissä vuokratyöfirmassa, jonka kautta päädyin remontoimaan Tokmannin Kuusankosken myymälää. Töissä tuli tutustuttua Tokmanniin ja sitä kautta myymälätyöhön paremmin. Työsuhteesta jäi niin mukava fiilis, että päätin hakea töihin itse Tokmannille kesäksi.

Töissä onkin sujunut ihan mukavasti, vaikka kiirettä ja touhua välillä riittääkin. Töissä on mukavasti kaikenlaista erilaista tekemistä, joten aika ei käy pitkäksi, eikä työ yksitoikkoiseksi.

Nettopäivien aikaan huomaa, että asiakkaita on enemmän liikenteessä, ja heillä on tietysti kysymyksiä eri tuotteista ja tarjouksista, joten työpäivästä menee tavanomaista suurempi osa asiakaspalveluun ja myymälässä on muutenkin vilkkaampaa.

Parasta kesätöissä on ollut mukava työyhteisö. Apua on saanut aina kun on pyytänyt ja hommat ovat sujuneet hyvässä hengessä, vaikka välillä on ollut kiireitä.

Aiemmista kesätyöpaikoista on kaikista jäänyt jotain käteen mitkä ovat opettaneet ja antaneet eväitä seuraaviin tehtäviin. Eniten apua Tokmannilla työskentelemiseen on varmaan antanut aikaisempi työkokemus ruokakaupan kassalla, sillä siinä oppi asiakaspalvelun ja kaupassa työskentelyn alkeita.

Kesätöistä olen oppinut kaikenlaista uutta asiakaspalvelusta ja kaupan alasta. Töissä on ollut mielenkiintoista huomata miten paljon kaikkia työvaiheita ja työntekijöitä vaaditaan siihen, että myymälään saadaan tuotteita ja että kauppa rullaa. Kaikesta tästä on varmasti hyötyä myös tulevaisuutta ajatellen, riippumatta siitä mihin ura vie tulevaisuudessa.

Uusille kesätyöntekijöille antaisin vinkin, että kannattaa tulla avoimin ja reippain mielin töihin. Positiivisella asenteella vaikeistakin tilanteista selviää ja töissäkin on mukavampi olla. Itse ei tarvitse kuitenkaan kaikesta selvitä, vaan vaikeissa tilanteissa kannattaa kysyä työkaverilta apua. Kokenut henkilökunta osaa kyllä auttaa, jos itsellä menee sormi suuhun!

Lue lisää Tokmannin uratarinoita tästä.