Ida aloitti kesätyönsä Tokmannin myymälässä huhtikuun alussa.  

Ylioppilaskirjoitusten jälkeen oli hetken hengähdystauko, ja sitten kassamyyjän työt alkoivat Järvenpään Tokmannilla. Asun muutaman kilometrin päässä, niin kuljen työmatkat helposti pyörällä

Järvenpään myymälään palkattiin tänä vuonna noin kymmenen kesätyöntekijää, vakituiseen henkilökuntaan kuuluu reilu 50 työntekijää. 19-vuotias Ida työskentelee valtaosan työvuoroistaan kassalla.  

Iltavuorot ovat minusta mukavampia, ihmisiä ja tapahtumaa on enemmän. Muun muassa illan punalaputetut elintarvikkeiden alennustuotteet tuovat asiakkaita meille. 

Aamuisin hän ehtii purkamaan kuormaa aina sillä osastolla, jossa apua eniten tarvitaan. Kunkin osaston kuormat puretaan vuorollaan isommalla porukalla, jotta rullakot saadaan nopeasti tyhjäksi ja pois kulkuväyliltä. 

Perehdytystä annetaan riittävästi 

Ida vastasi Tokmannin työpaikkailmoitukseen alkuvuodesta, ja hänet kutsuttiin haastatteluun Järvenpään myymälään.   

Sain mielestäni hyvän kuvan Tokmannista yrityksenä sekä itse työtehtävistä, kun haastattelukin tehtiin myymälän tiloissa.  

Haastattelijat, myymäläpäällikkö ja apulaismyymäläpäällikkö, selvästikin tykästyivät Idan aurinkoiseen asenteeseen, koska haastattelun jälkeen kutsu kesätöihin tuli ja työsopimus päästiin tekemään. 

Idan kanssa samoihin aikoihin aloitti neljä uutta kesätyöntekijää, ja heille pidettiin yhteistä perehdytystä. 

Tuntui, että perehdytyksessä ehdittiin käydä asiat hyvin läpi. Vakituiselta henkilöstöltä välittyi myös se, että apua voi aina kysyä matalalla kynnyksellä, hän kertoo. 

Kaupallinen ala kiinnostaa minua, tämän työn myötä entistä enemmän. Täällä Tokmannilla olen töissä syyskuun loppupuolelle. Katsotaan, miten siitä eteenpäin. 

”Viihdyn kassalla asiakaspalvelutyössä” 

Tykkään kassatyöstä ja asiakaspalvelusta. Jutustelen asiakkaiden kanssa mielelläni. Joskus joutuu hintoja tarkistamaan osastolta, mutta ihan hyvässä hengessä niistä on asiakkaiden kanssa keskusteltu ja oikea hinta on aina löytynyt. 

Kassatyöntekijän pitää osata ja hoitaa monta asiaa samanaikaisesti. Ja sietää välillä jatkuvaa asiakasvirtaa ja pitkittyvää jonoa. 

On siinä monenlaista, mutta nyt kun olen kuukauden työskennellyt kassalla, rutiinia on tullut aika hyvin. Muistan kysyä Klubi-jäsenyyttä ja ikärajatuotteissa kysyn henkkareita herkästi, pelaan ennemmin varman päälle sen kanssa, Ida kertoo. 

Haluatko töihin Tokmannille?  

Katso avoimet työpaikkamme ja aktivoi hakuvahti https://tyopaikat.tokmanni.fi/.  

Tutustu työntekijöidemme uratarinoihin: https://tyopaikat.tokmanni.fi/tutustu-tokmannilaisiin/  

Seuraa meitä myös somessa:   

LinkedIn  

Facebook  

Instagram  

Twitter  

TikTok  

Youtube