Olen Emilia ja täydennän Tokmannin vastuullisuustiimiä kesän ajan vastuullisuuskoordinaattorin työtehtävissä. Törmätessäni Tokmannin tarjoamaan konttoripuolen kesätyöhön vastuullisuuden parissa, olin hetkessä myyty. Kesätyökokemus suomalaisessa pörssiyhtiössä yritysvastuun parissa olisi juuri sopiva askel haaveilemallani urapolulla. Hakemuksen lähettämisen jälkeen rekrytointiprosessi eteni kohdallani sulavasti ja pian työhaastattelun jälkeen sainkin iloisen puhelun valinnastani tehtävään. Vinkkinä siis kaikille hakijoille: oma aktiivisuus sekä aito innostus ja mielenkiinto kantavat pitkälle 😊

Tokmannilaisena olen työskennellyt nyt muutaman kuukauden. Jo heti ensimmäisestä työpäivästäni lähtien koin oloni innostavan työyhteisön jäseneksi ja lämpimästi tervetulleeksi. Työn aloittamista tukivat kunnollinen perehdytys, jossa tyhmiä kysymyksiä ei tunnettu sekä perehdytyskummini Essi. Tokmannilla vallitsee kannustava, rento ja ystävällinen työilmapiiri sekä matala organisaatiohierarkia. Lisäksi sekä vastuullisuustiimimme että koko Tokmannin organisaation toimintaa ohjaavat vahva keskinäinen luottamus ja kunnioitus sekä yhdessä tekemisen meininki. Allekirjoitan ehdottomasti kohdallani Tokmannin keskeisen arvon, Yhdessä.

Taustaltani olen hallintotieteiden kandidaatti aluetieteen pääaineesta. Sivuaineinani julkisoikeus ja ympäristötieteet täydentävät opintokokonaisuuttani. Moninäkökulmaiset opintoni kietoutuvat omien mielenkiinnonkohteideni, kuten kestävän kehityksen ja vastuullisuuden eri osa-alueiden ympärille. Tokmannilla vastuullisuuskoordinaattorina olenkin päässyt soveltamaan käytännön työssä kattavasti opinnoista hankittua tietotaitoa yritysvastuun ytimessä.

Vaihtelevat ja monipuoliset työpäiväni koostuvat erilaisista yritysvastuuseen linkittyvistä selvitys- ja raportointitehtävistä sekä vastapuolella luovuutta ja järjestelmällisyyttä vaativista tapahtumajärjestämisen ja vastuullisuusviestinnän projekteista. Keskeisin työtehtäväni on ollut luonnon monimuotoisuuden projekti, jossa olen itsenäisesti päässyt tekemään kattavaa taustaselvitystä Tokmannin uutta biodiversiteettitiekarttaa varten. Työtehtäviini on lisäksi lukeutunut Tokmannin vastuullisuus- ja hyvinvointipäivän koordinointi, materiaalitehokkuudesta ja pakkausten kierrätyksestä raportointi sekä vastuullisuusviestintä niin sisäisissä kuin ulkoisissakin kanavissa. Olen päässyt esimerkiksi suunnittelemaan ja laatimaan materiaaleja Tokmannin henkilöstön vastuullisuuskoulutusta varten sekä kirjoittamaan tiedotteita ja somepostauksia vastuullisuustyön teemoista. Kesälomien ajan huolehdin myös tehdasauditoinneista Amfori BSCI -yritysvastuujärjestelmän kautta. Joustava hybridityö Tokmannin konttorilla mahdollistaa omien työtehtävien tarpeiden mukaisesti sekä Mäntsälän hallinto- ja logistiikkakonttorilta työskentelyn että etätyön.

Olen kuluvan kesän aikana oppinut paljon uutta ja ennen kaikkea olen päässyt haastamaan itseäni. Lisäksi olen myös saanut tutustua ja työskennellä lukuisten avuliaiden ja osaavien Tokmannilaisten kanssa. Läpi työjaksoni olen saanut tukea ja vastuuta juuri sopivasti, josta kiitos kuuluu Tokmannin kannustavalle työyhteisölle. Monipuolisten, innostavien ja opettavaisten työpäivien siivittämänä jatkan syksyllä intohimoni parissa opiskelua vastuullisen liiketoiminnan maisteriohjelmassa Tampereella. Sitä ennen aion vielä kuitenkin loppukesän nauttia ajastani Tokmannilaisena sekä työarjestani vastuullisuusteemojen ympärillä.

Työssä viihtymisen takaavat mielestäni kannustava ja reilu työyhteisö sekä mielekkäät työtehtävät. Näillä sanoilla tiivistäisin myös oman kesätyöjaksoni vastuullisuuden parissa Tokmannilla. Antoisan työkokemukseni pohjalta voin erittäin lämpimästi suositella kaikille Tokmannia työnantajana! ❤

Emilia palasi seuraavana talvena vastuullisuustiimiimme tekemään töitä osa-aikaisena koordinaattorina. Oli molempien onni, että Emilia jatkoi samassa tehtävässä tämänkin jälkeen vielä toisen kesän.

Lue lisää Tokmannin uratarinoita tästä.