Tokmanni on tehnyt jo useamman vuoden yhteistyötä Planin kanssa rakentaen oikeudenmukaisempaa maailmaa, jossa lasten oikeudet sekä tasa-arvo toteutuisivat paremmin. Planin CV Työelämään -hanke tukee maahanmuuttajataustaisen nuorten polkuja työelämään. Tokmanni oli mukana myös tänä kesänä tarjoamalla kahden viikon mittaisia palkallisia kesätyöharjoitteluja nuorille Tampereen ja pääkaupunkiseudun myymälöistä. Yksi tämän vuoden kesäharjoittelijoista oli Ali.

18-vuotias Ali työskenteli kaksi viikkoa Espoontorin myymälässä tutustuen myymälän yleisimpiin työtehtäviin sekä yleisesti työelämän käytäntöihin. Ali ja muut harjoittelijat pääsevät tekemään muun muassa kuorman purkua, hyllytystä ja tuotteiden esillelaittoa. Alin jalkapallo harrastus tuki loistavasti hänen työntekoansa fyysisesti raskaassa myymälätyössä. Myymälässä päivät etenevät vauhdikkaasti tuotteiden sekä asiakkaiden parissa. Asiakaspalvelutyö onkin erinomaista hankkeen nuorille, sillä kommunikointi asiakkaiden kanssa tukee kielitaidon kehittymistä.

Kannustava työelämäkokemus pohjalla tulevaa varten

Maahanmuuttajataustaisten nuorten on tärkeää saada tietoa suomalaisesta työelämästä ja arvokasta työkokemusta oman tulevaisuuden rakentamiseksi. Työelämän yhteiset pelissäännöt ja toimintatavat tulevat nuorille tutuiksi harjoittelun kautta, ja niiden avulla on helpompi jatkaa seuraavaankin työpaikkaan. Ali kertoi, että tämän työkokemuksen myötä hän on oppinut muun muassa työskentelemään sekä itsenäisesti, että yhteistyössä muiden kanssa. Tokmannin työyhteisössä korostuukin arvo yhdessä, eli uudetkin työntekijät saavat aina tukea ja neuvoa työkavereilta, mutta myös vastuuta itsenäiseen työhön tarjotaan. Nuorten on tärkeää kokea tekevänsä merkityksellistä työtä, jossa oma kädenjälki näkyy ja työstä saa kiitosta.

Tulevaisuudessa Ali haaveilee opiskelevansa, ja tällä hetkellä erityisesti kiinnostaa datanomin tutkinto. Kannustammekin Alia sekä muita kesäharjoittelijoita tavoittelemaan unelmiaan!

Lue lisää Tokmannin uratarinoita tästä.