Tokmanni on jälleen keväällä 2020 ollut mukana Ohjaamo Helsingin, Kaupan liiton sekä Stadin ammatti- ja aikuisopiston järjestämässä nuorten aikuisten Kaupan polku -perehdytyskoulutuksessa. Työkokeilun tarkoituksena on tutustuttaa nuoria aikuisia kaupan alan töihin, vahvistaa omaa osaamista sekä saada varmuutta asiakkaiden kohtaamiseen sekä valmiuksia työelämätaitoihin. Samalla nuoret voivat suorittaa muun muassa ikärajapassin sekä työturvallisuuskortin. Parhaimmillaan työkokeilun kautta voi aueta vakituinen työpaikka kaupan alan töissä.

Parasta työssä on asiakaspalvelu                                                                                                  

Ased aloitti työkokeilun Tokmannin Malmin myymälässä Helsingissä. Hän on työskennellyt jo aiemmin kaupassa, joten työ oli jo ennestään varsin tuttua.
Olen Kaupan polun aikana suorittanut ikärajapassin, tietoturvakoulutuksen ja kassakoulutuksen, ja aloitan työt kassalla ensi viikolla. Se on uutta, sillä aiemmin en ole tehnyt kassatöitä, Ased kertoo.
Pidän asiakaspalvelusta ja siitä, että voin jutella asiakkaiden kanssa. Se on työn mukavimpia puolia. Haluan opiskella lisää kaupan alan asioita ja tehdä näitä töitä jatkossakin, hän kertoo tulevaisuudensuunnitelmistaan.
Työpaikkaohjaaja Maarit Holopaisen mukaan Asedista näki jo rekrytointitilaisuudessa, että hänellä on kaupan alan työt hyvin hallussa.
Ased hahmottaa hyvin kaupan työt ja hoitaa tehtävät myymälässä hienosti, Maarit kehuu.

 Aina löytyy uutta opittavaa

Helsingin Kaisaniemessä sijaitsevalla Tokmannilla työkokeilussa on Tiia, joka on myös aikaisemmin tehnyt töitä kaupan alan yrityksissä.
Näin Kaupan polusta talvella esitteen, ja totesin että tuonne minä haluan, Tiia nauraa.
Minulla on pohjalla merkonomin tutkinto, ja Kaupan polussa olen suorittanut työturvallisuuskoulutuksen ja ikärajapassin. Lisäksi aiemmin olen suorittanut hygieniapassin. Olen aiemmin työskennellyt eri kauppaketjuissa, joten kaupan alan työt ovat minulle ennestään tuttuja.
Silti uutta opittavaa on ollut, esimerkiksi työpaikan sanasto ja eri järjestelmät vaativat aina opettelua. Työpaikallani on tosi mukava työporukka, joilta saa apua aina kun on jotain kysyttävää.
Myymäläpäällikkö Jussi Lehtinen kehuu Tiian asennetta ja otetta työhön loistavaksi.
Meillä on myymälä kahdessa kerroksessa, ja yläkerrassa työskennelleen Tiian ohjaaja sairastui. Kysyin haluaisiko hän työparin yläkertaan, mutta hän totesi pärjäävänsä, kun apu on radiopuhelimen päässä ja huikkasi vain että ”kaikki hoituu”. Hän on valmis ottamaan vastuuta ja oppimaan uutta, Jussi kertoo.

Motivaatio tärkeää

Tiian mukaan kaupan alalle kannattaa hakeutua, kunhan on aito motivaatio työtä kohtaan.
Vaikka taustalla olisi alan koulutus, niin työssä riittää aina uutta opittavaa. Itseäni kiinnostaisi tulevaisuudessa edetä esimerkiksi vuoropäälliköksi.
Työhaastatteluissa kannattaa olla oma itsensä, vaikka haastattelukierrokset voivat vähän pelottaakin. Kaupan polkuun kannattaa ehdottomasti hakea, tämä on mahtava tilaisuus oppia, hän vinkkaa.
Myös Jussi peräänkuuluttaa motivaatiota kaupan alan töihin.
Meillä on Kaisaniemessä ollut vuosien aikana useita harjoittelijoita. Heistä noin 80 prosenttia on ollut todella hyviä. Jos haasteita on ollut, on useimmissa tapauksissa ollut kyse juuri motivaation puutteesta. Itse painotan rekrytoinnissa nimenomaan henkilön aitoa halua ja asennetta tehdä kaupan alan töitä. Niiden avulla pääsee pitkälle!

Kaupan polku – työkokeilun jälkeen suunnitelmissa on, että Ased ja Tiia jatkavat töitä Tokmannilla kesätöissä.

Lue lisää Tokmannin uratarinoita tästä.