Kaupan Koulutuksen Kehittämiskeskus yhteistyössä Kaupan liiton ja Palvelualojen ammattijärjestö PAMin kanssa järjestää vuosittain kilpailun, jossa valitaan kaupan alan vuoden työpaikkaohjaaja. Työpaikkaohjaaja työskentelee kaupan alalla ja hän ohjaa opiskelijoita, jotka suorittavat esimerkiksi liiketoiminnan perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Kaupan alan vuoden 2020 työpaikkaohjaajaksi valittiin Maarit Holopainen Tokmannilta.

Tokmannilla työskentelevä Maarit Holopainen on valittu kaupan alan vuoden 2020 työpaikkaohjaajaksi. Valinnan teki Kaupan koulutuksen kehittämiskeskuksen työpaikkaohjaamisen klusteri. Maarit toimii Malmin myymälässä sekä kassamyyjänä että koulutus- ja perehdytysvastaavana. Maarit perehdyttää myymälän uudet työntekijät, vastaa harjoittelijoiden ja opiskelijoiden ohjaamisesta sekä osallistuu muun muassa rekrytointitilaisuuksiin.

Palkintoperusteluiden mukaan Maaritilla on työpaikkaohjaajan tehtävässä monia vahvuuksia. Hän ottaa opiskelijat työpaikalla vastaan siten, että he  tuntevat kuuluvansa heti ensimmäisestä päivästä lähtien mukaan työyhteisöön. Lisäksi hän huolehtii, että opiskelijat pystyvät tekemään monipuolisesti tutkinnon vaatimia tehtäviä työelämäjakson aikana, ja hän käyttää riittävästi aikaa ohjaamiseen ja oppimista edistäviin keskusteluihin. Maaritilla on myös taito ohjata erityistä tukea vaativia opiskelijoita ja hänen ohjauksestaan välittyy ihmisläheinen ote.

Lue Vuoden työpaikkaohjaajan valinnasta kertova Mercurian tiedote kokonaisuudessaan tämän linkin kautta.

Lue lisää Tokmannin uratarinoita tästä.