Aada on 18 -vuotias lukiolainen, joka on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt hankkimaan työkokemusta asiakaspalvelutyöstä jo useampana kesänä. 

Aadan ensimmäinen työkokemus Tokmannista muodostui jo 15-vuotiaana, kun Aada pääsi TET-harjoitteluun Malmin Tokmannille. Harjoittelu sujui hyvin ja Tokmannista jäi positiivinen mielikuva työnantajana, joten seuraavana kesänä Aada päätti hakea Tokmannille kahden viikon mittaiseen Tutustu ja Tienaa -harjoitteluun.  

Tällä kertaa paikaksi valikoitui hieman isompi ja lähempänä kotia sijaitseva Porttipuiston myymälä. Jo tutustu ja tienaa -harjoittelussa Aada pääsi tekemään monenlaisia hommia, kuten esimerkiksi kukkien kastelua, hyllyjen järjestelyä, palautettujen ja eksyneiden tuotteiden paikoilleen laittamista sekä myytävien tekstiilien viikkaamista. Työ oli kivaa ja siitä jäi positiivinen fiilis. 

”Tykkäsin tosi paljon tulla tänne. Tosi ystävällistä, ja kun oli nuori ja vähän ujo, niin kaikki oli mukavia ja otti hyvin mukaan porukkaan”, Aada kertaa kokemuksiaan tutustu ja tienaa harjoittelusta. 

Aada palasi töihin Porttipuiston Tokmannille tänä kesänä, jolloin 18 vuoden ikä mahdollisti koko kesän mittaisen kesätyön. Aada oli Tutustu ja tienaa -harjoittelujakson aikana tehnyt positiivisella asenteellaan ja reippaalla toiminnallaan vaikutuksen myymälän henkilökuntaan, joten kesätyön saaminen samasta myymälästä oli helppoa. Työ kesätöissä on ollut Aadalle mieleistä. Uutena työtehtävänä on ollut kassatyöskentely, jossa on ollut paljon opeteltavaa ja erilaisia asiakaskohtaamisia. Perehdytys on sujunut hyvin. 

”Kassatyötä opetellessa joku oli aina mun kanssa. Kassatyö opetettiin kunnolla ja varmistettiin, että se menee oikein. Noin viikon oli työkaveri varmistamassa ja auttamassa kassalla. Myös purkuhommia tehtiin parin kanssa”, Aada kiittelee. Muutenkin työ myymälässä on ollut mukavaa. 

”Tykkään asiakaskohtaamisista ja kassatyöstä ja siitä, että asiakas lähtee myymälästä tyytyväisenä. Työporukka on myös tosi kiva ja on kivaa, kun asiakkaat jäävät juttelemaan. Minut otettiin myös lämpimästi vastaan täällä; työkaverit moikkaa ja hymyilee, työkavereilta saa heti vastauksen kysymyksiin ja muutenkin täällä autetaan toisiamme ja pidetään huolta hyvästä fiiliksestä”, Aada kertoo tyytyväisenä.  

Suosikkityötehtäviä Aadalla on monia. 

”Tutustu ja tienaa -harjoittelussa puutarha oli lemppari. Tänä kesänä olen tykännyt olla kassalla. Kun asiakkaat ovat mukavia, niin tulee hyvä fiilis. Purkuhomma on kivaa, kun tykkään kotonakin järjestellä. Purkuhommassa tarkistetaan toimituksen mukana tullut toimituslista ja laitetaan tuotteisiin hälyttimiä. Kaikilla tuotteilla ei ole valmiiksi paikkaa ja silloin järjestetään paikka tuotteille. Tässä työssä on paljon pikkuisia uusia juttuja, jotka tarvii muistaa ja opetella ja mitä en ollut aiemmin Tutustu ja tienaa-harjoittelussa tehnyt. Aluksi se on haastavampaakin muistaa kaikkia pikkujuttuja, mutta kun tekee useamman kerran, niin oppii”, Aada toteaa. 

Lukion jatkuessa kesän jälkeen Aada jatkaa myymälässä työskentelyä viikonloppuisin koulun oheen sopivilla työtunneilla.  

”Olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta ja joustavista työajoista jotka mahdollistavat myös työskentelyn koulun ohella”, Aada summaa. 

Haluatko töihin Tokmannille?  

Katso avoimet työpaikkamme ja aktivoi hakuvahti https://tyopaikat.tokmanni.fi/.  

Tutustu työntekijöidemme uratarinoihin: https://tyopaikat.tokmanni.fi/tutustu-tokmannilaisiin/  

Seuraa meitä myös somessa:   

LinkedIn  

Facebook  

Instagram  

Twitter  

TikTok  

Youtube  

Nähdään Tokmannilla!