Meillä oli onni saada Tokmannille mallimestariharjoitteluun tekstiili- ja vaatetusalaan suurella sydämellä suhtautuva Minna, jota haastattelimme tätä juttua varten. 

Minna on vaatetusalan artesaaniksi, tekstiili- ja vaatetusalan suunnittelijaksi sekä nyt viimeisimpänä mallimestariksi erikoistunut osaaja, joka hakeutui Tokmannille mallimestariharjoitteluun. 

Minna oli jo aiemmin tutustunut verkkosivujen kautta Tokmanniin työpaikkana ja lähtiessään uudestaan opiskelemaan hän tiesi, että nyt olisi oikea aika hakea Tokmannille opintoihin kuuluvaan harjoitteluun. Tästä syntyikin sekä työnantajaa että harjoittelijaa innostanut yhteistyö. 

Mallimestarin harjoittelussa pääsee tekemään monipuolisia työtehtäviä

Mallimestarin harjoittelussa työtehtävät olivat monipuolisia: sisä- ja ulkopukeutumisen sekä alusvaate- ja yöasujen suunnittelua eri käyttäjäryhmille. Näytteiden noutaminen, peseminen, tutkiminen, mittaaminen, kehittäminen ja suunnitteleminen sekä niiden kommentoiminen ja varastoiminen olivat keskeinen osa työtehtäviä. Vaatteiden mitoitus, kaavoitus ja valmistuminen osaavien tekijöiden toimesta takaa laadukkaat tuotteet asiakkaille. Minna kerrytti osaamistaan harjoittelun aikana ja pääsi näyttämään kyntensä toimien parissa projektissa vastaavana mallimestarina. 

Harjoittelussa pärjää, kun omaa positiivisen asenteen sekä kehittymishalua. Hektisessä työympäristössä paineensietokyky ja aikatauluttamisentaito korostuivat. Myös yhteistyötaitoja pääsi hyödyntämään, sillä vaate ei valmistu yksin, siihen tarvitaan useamman ammattilaisen työtä. Yhteistyö oli vuoropuhelua suunnittelijoiden, mallimestarien, ostajien, assistenttien, esihenkilöiden ja tuotetoimittajien kanssa. Mallimestarina toimiessa myös tiettyjen ohjelmien, englanninkielentaidon ja ammattisanaston osaaminen olivat eduksi”, Minna kertoo. 

”Saamani työkokemus oli todella laaja, ja vitsailinkin työkavereille, että Tokmannilla harjoitellessa minusta on tullut mallimestarin sijaan todellinen VAATE-supersankari!” hän iloitsee. Osaamisen ja itsevarmuuden kasvu harjoittelun myötä vievät häntä taas uusien haasteiden pariin. Hän seuraa mielenkiinnolla alan muutosta ja kehittymistä, sekä haluaa olla osa tulevaisuuden tekstiili- ja vaatetusalaa. Uudet teknologiset ratkaisut ja tekniikka tulevat muuttamaan työskentelytapoja, ja näitä varten Minna on päättänytkin pitää jatkossakin huolta oman osaamisen ajantasaisuudesta. 

Minnan harjoittelukokemus Tokmannilla ylitti hänen odotuksensa

Neljän kuukauden harjoittelua pidennettiin puoleksi vuodeksi. ”Tuntui hyvältä, että pystyin oikeasti vaikuttamaan, tuomaan koulussa saamaani näkemystä työpaikalle ja saamaan kokeneilta mallimestareilta arvokasta oppia sekä auttamaan työkavereitani. Jäi tunne, että olin arvostettu työyhteisön jäsen. Tokmannin harjoittelussa lisäsi omaa motivaatiotani myös se, että pääsin koko ajan kehittämään itseäni ja oppimaan uutta. On mukavaa, kun jokainen päivä on aina erilainen, ikinä ei tiedä mitä päivä tuo tullessaan”, Minna kertoo.

Tokmannin tervehtimiskulttuuri ja tuntemattomienkin hymyt konttorin käytävillä tartuttivat hyvää energiaa. Korona, etätyöskentely ja maskit eivät tätä energiaa vieneet. Minna suositteleekin Tokmannia harjoittelupaikkana, jossa pääsee todella tekemään, oppimaan ja kehittymään mukavassa ja kannustavassa työyhteisössä.

Harjoittelun jälkeen Minnan urapolku jatkui edelleen Tokmannilla ja hänet valittiin määräaikaiseen sijaisuuteen pukeutumisen osaston design assistentiksi.

Lue lisää Tokmannin uratarinoita tästä.