Miny on Tokmannin uusi lifestylekonsepti, joka tuo kaikkien ulottuville herkullisen valikoiman hyvän mielen tuotteita hauskalla, yllätyksellisellä ja kestävällä tavalla. Miny-tuotteita asiakkaamme löytävät valikoiduista Tokmannin myymälöistä sekä nyt myös uusista, täysin Miny-konseptin tuotteisiin keskittyvistä Miny-myymälöistämme.

Kävimme fiilistelemässä Vantaan viihdekauppakeskus Jumbo-Flamingoon vastikään avatun ihanan Miny-myymälän tunnelmia ja haastattelimme lukijoidemme iloksi samalla Miny-myymälän työntekijä Ellaa. Tutustu alta Ellan ensitunnelmiin Miny-myymälässä työskentelystä.

Miten päädyit uuteen Miny-myymäläämme töihin?

Olen työskennellyt Tokmannilla noin kaksi vuotta ja siirryin vähän aikaa sitten viihdekauppakeskus Jumbo-Falmingon Miny-myymälään Järvenpään Tokmannilta. Järvenpään Tokmannille päädyin töihin aikoinaan merkonomiopintoihin kuuluvan harjoittelun kautta. Parin kuukauden mittainen harjoittelu sujui mukavasti ja pääsinkin pian harjoittelun päättymisen jälkeen töihin jouluapulaiseksi samaan myymälään. Seuraavana keväänä minulle avautui mahdollisuus tulla Tokmannille kesätöihin ja sillä tiellä ollaan edelleen. Järvenpään Tokmannilla tutuksi tuli muun myymälävalikoiman ohella erityisesti puutarhaosasto, jolla työskentelin kesätöistä lähtien.

Huomasin Tokmannin intranetistä, että avattavaan Miny-myymälään haetaan myyjiä. Päätin hakea paikkaa, sillä kaipasin vähän uutta kokemusta, haastetta ja fiilistä. Tykkään kovasti sisustamisesta, meikeistä, hiusjutuista ja koko valikoimasta, ja siksikin Miny-myymälä on mielenkiintoinen paikka työskennellä. Tokmanni on mielestäni hyvä työnantajana, ja Miny-myymälään siirtyminen tuntui luontevalta ratkaisulta. On kiva tulla uuteen myymälään, kun tuntee valmiiksi talon toimintatavat ja toisaalta pääsee työskentelemään uudenlaisen tuotevalikoiman parissa.

Millaista uudessa myymälässä on ollut työskennellä?

Mielestäni täällä on ollut tosi kivaa. Paljon uutta ja sellaista mitä ei olisi voinut kuvitellakaan. Jo remontin aikana pääsin näkemään paljon eri puolia ja täällä pääsee myös käyttämään visuaalisuutta. On kiva, kun tulee kaikkien kanssa toimeen. Visuaalisuutta pääsee hyödyntämään esillepanojen suunnittelussa ja kun tulee uusia tuotteita, niin saa miettiä, että mihin tuotteet sopisivat parhaiten esille. Näyteikkunoita pääsee myös suunnittelemaan. Myymälä on vasta avattu, joten vieläkin harjoitellaan ja opitaan uutta.

Miten Miny-myymälässä työskentely eroaa tavallisessa Tokmannin myymälässä työskentelystä?

Miny-myymälät voivat olla vielä asiakkaille uusi juttu, ja siksi pääsen usein vastaamaan asiakkaiden ”mikä on tämä myymälä” -kysymyksiin. Asiakkaat kyselevät myös paljon tuotteista ja niiden alkuperästä. Järvenpään myymälässä työskentelin paljon puutarhaosastolla, joten myytävät tuotteet ovat täällä erilaisia.

Millaisista ominaisuuksista Miny-myymälässä työskentelystä on hyötyä?

Mielestäni tärkein juttu on positiivinen asenne ja ystävällisyys asiakkaiden kanssa sekä hyvät vuorovaikutustaidot sekä halu toimia hyvässä yhteistyössä tiimin kanssa. Valikoimasta löytyy paljon lapsille sopivaa tavaraa, joten Miny-myymälässä on hyvä ottaa huomioon pienimmätkin asiakkaat. Täällä työskentelyssä tarvittavista taidoista korostuvat myös visuaalisuus, täsmällisyys ja tarkkuus, jotta myymälä pysyy siistinä.

Millaisia terveisiä lähettäisit Miny-myymälöissä työskentelystä kiinnostuneille?

Suosittelen Tokmannia hyvänä työnantajana. Täällä on hyvä työyhteisö ja ilmapiiri. Tokmanni on luotettava työnantaja, ja meidän työporukkaan jokainen on tervetullut aitona omana itsenään.

Minyllä on jutun julkaisuhetkellä marraskuussa 2022 omat myymälät Espoon kaupunkikeskus LippulaivassaJyväskylän kauppakeskus Forum Jyväskylässä ja Vantaan viihdekauppakeskus Jumbo-Flamingossa. Myös Lappeenrannan kauppakeskus IsoKristiina saa Miny-myymälän vielä vuoden 2022 aikana. Uusia Miny -myymälöitä ja -shop-in-shop-osastoja avataan jatkossakin. Shop-in-shop-osaston muodossa Miny saapuu vuoden 2022 aikana vielä Lahden Karisman, Tampereen Koskikeskuksen ja Vantaan kauppakeskus Myyrmannin Tokmanneille. Tervetuloa tutustumaan ja hakemaan avoimia työpaikkojamme!

Jos kiinnostuit työpaikoistamme, niin täältä pääset katsomaan parhaillaan avoinna olevat paikat ja tilaamaan hakuvahdin jatkossa avautuvista paikoista: https://tyopaikat.tokmanni.fi/