Tokmanni tarjoaa erilaisia harjoittelupaikkoja etenkin myymälöissä ympäri Suomen. Monet harjoittelijat jatkavat töitä osa-aikaisena opintojen ohessa ilta- ja viikonloppuvuoroissa tai esimerkiksi sesonkikausina, kuten jouluna ja kesällä. Alexandro opiskelee merkonomiksi Business Collegessa ja hän suoritti opintoihin kuuluvan neljän kuukauden harjoittelunsa Redin myymälässä. Harjoittelu sujui sekä Ason (Alexandro) että työnantajan mielestä niin hyvin, että harjoittelun jälkeen Aso sai vakituisen paikan myymälästä, jotta voi jatkaa työskentelyä osa-aikaisesti opintojensa ohella. Myymäläpäällikkö kuvaileekin Asoa ”aivan timantiksi”, joten annetaan Ason kertoa itse ajatuksiaan myymälätyöstä.  

Moi! 

Olen 18-vuotias reipas merkonomiopiskelija. Kuvailisin itseäni ystävälliseksi, kohteliaaksi ja muiden kanssa hyvin toimeen tulevaksi. Harrastan sulkapallon pelaamista, kesäisin kalastamista ja talvella sen sijaan laskettelua. Tällä hetkellä käyn autokoulua ja odotan kovasti ajokortin saamista! 

Tokmanni vaikutti minusta potentiaaliselta harjoittelupaikalta, josta saisi kaupan alan kokemusta. Olikin tosi kiva suorittaa harjoittelu Redin myymälässä, jossa työkaverit ovat ystävällisiä ja auttavaisia. Sain tosi paljon kokemusta asiakaspalvelusta ja jos eteen tuli jokin haastavampi tilanne, niin sain työkavereilta apua. Tavalliseen harjoittelupäivääni kuului asiakaspalvelutehtäviä monipuolisesti eri osastoilla, kuorman purkua, hyllytystä ja esimerkiksi inventointia. Nämäkin tehtävät tuntuvat vaihtelevilta, sillä tuotevalikoima on niin laaja. Nyt kun olen jatkanut vakituisena myyjänä, niin suoritan myös kassakoulutusta, jotta jatkossa pystyn työskentelemään myös kassalla. Ajan kanssa saan varmasti oppia vielä lisää muitakin prosesseja ja kasvattaa näidenkin kautta ammattitaitoani.  

Olen viihtynyt Tokmannilla mukavan työyhteisön ja mielenkiintoisten työtehtävien ansiosta. Minusta yritys pitää kiinni arvoistaan ja huomioi työntekijänsä toiminnassaan. On myös kiva, että opintoni huomioidaan työvuoroissa, jotta voin yhdistää vaihtelevat työajat ja opinnot. Teen töitä muutamana iltana viikossa ja usein lauantaisin. Samalla saan huolehditutta siitä, että vapaa-aikaakin jää esimerkiksi luonnossa liikkumiseen ja kavereiden kanssa pelaamiseen.  

Jos sinua kiinnostaa harjoittelu- tai työpaikka myymälässä, suosittelen sinua olemaan joustava, perehtyä myös itse tehtäviin ja säilyttää ammattimainen asenne vaikeissakin tilanteissa 😊 

-Aso  

Haluatko töihin Tokmannille? 

Katso avoimet työpaikkamme ja aktivoi hakuvahti https://tyopaikat.tokmanni.fi/.  

Harjoittelupaikkaa voit kysyä suoraan myymälästä tai olla yhteydessä rekrytointi@tokmanni.fi

Seuraa meitä myös somessa: LinkedInFacebookInstagramTwitterYoutube