Toni aloitti Tokmannilla vuonna 2011. Kuusamoon oltiin avaamassa Tokmannia, ja Tonista tuli paikkakunnan uuden myymälän myymäläpäällikkö. Perehdytysjaksolla hän kiersi Kainuun myymälöitä ja tutustui huolella Tokmannin liiketoimintaan, prosesseihin ja tuotevalikoimaan. 

− Minulla on yrittäjätausta ja kaupan ala on verissä, sillä jo nuorena poikana tein kauppaa vanhempieni huoltoasemalla. 

Koulutukseltaan kuusamolainen Toni on sähkötekniikan insinööri ja hänellä on yrittäjän ammattitutkinto.  

Pohjoisen aluepäällikölle kertyy matkustuspäiviä 

Vuonna 2019 haettiin Pohjois-Suomeen aluepäällikköä ja tehtävästä kiinnostunut Toni tuli valituksi. Aluepäällikkö kiertää ahkerasti alueensa Tokmanneilla, matkapäiviä ja -kilometrejä tulee paljon, 65 000 kilometriä vuosittain. Tonin alueeseen kuuluu 21 myymälää Kalajoelta Kittilään.  

− Liikkuva ja hyvin monipuolinen työ on mieleistä. Liikenteessä tulee oltua lähes joka arkipäivä ja usein yövyn reissun päällä. Teams-kokoukset hoituvat monesti matkan varrella, pysäköidystä autosta käsin. Mäntsälän pääkonttorille matkustan keskimäärin kerran kuukaudessa. 

Myymäläkierrokset ovat Tonille tyypillisiä työpäiviä.  

− Käydään myymäläpäällikön kanssa läpi myymälän avainluvut ja ajankohtaiset asiat, olen tukena ja ratkomme mahdollisia ongelmia yhdessä. Käynneillä seuraan myös myymäläkuntoisuutta, Tokmanni-konseptin hyvää toteutumista sekä esimerkiksi valikoimamuutos- ja remontointitarpeita.  

Tokmanni on iso, mutta ketterä liikkeissään

Kerran kuussa Toni osallistuu Tokmannin myynti- ja toimitusketjun johtoryhmän kokouksiin, etänä tai paikan päällä Mäntsälässä. Työskentely on pitkäjänteistä kehitystyötä päivänpolttavien asioiden rinnalla. 

− Olen ylpeä, että olen Tokmannilla töissä, Suomen suurimmassa halpakaupassa. Yhtiössä kehitetään myyntiä, valikoimaa ja konseptia jatkuvasti. Isoksi yritykseksi Tokmanni on liikkeissään ketterä ja voimakkaasti kehittyvä yhtiö. 

Työvuosien varrella Toni on ollut mukana useiden uusien myymälöiden avauksissa sekä yrityskauppojen myötä toisen brändin alla toimineiden myymälöiden muutoksissa ja konseptoinneissa Tokmanneiksi. 

Vastapainona väliin pitkiksikin venyville työpäiville Tonin vapaa-ajan harrastuksiin kuuluvat kalastus sekä kilpa-autoilu jokamiesluokassa. 

Toni palkittiin Tokmannilla vuosittain myönnettävällä Vuoden aluepäällikkö 2021-kunniamaininnalla. Häntä kiitettiin mm. myynnin kasvattamisesta ja hävikin pienentämisestä. Perusteina mainittiin myös erinomainen henkilöjohtaminen.  

Lue lisää Tokmannin uratarinoita tästä.